Отменят епидемичната обстановка в Пловдив. Това стана ясно след заседание

...
Отменят епидемичната обстановка в Пловдив. Това стана ясно след заседание
Коментари Харесай

Край на епидемичната обстановка в Пловдив, отменят мерките предсрочно

Отменят епидемиологичната конюнктура в Пловдив. Това стана ясно след съвещание на Областния действен щаб, взаимно с РЗИ.

Близо месец измина от първия стадий на предприемане на ограничения срещу грип и ОРЗ в региона. Към днешна дата данните вадят Пловдив от равнищата за епидемиологична конюнктура. Поради това въведените до петък ограничения ще бъдат анулирани предварително от четвъртък, съобщи.

Общата заболеваемост в Пловдив, както и тази в обособените възрастови групи е под сериозните равнища, като даже се следи спад при заразяването на хора над 65 години.

Това е резултат от съответните ограничения и последователното им наслагване, обясниха от Щаба. На срещата е станало ясно, че има задоволително кревати в болничните заведения и няма напън върху незабавната помощ и общопрактикуващите лекари. Затова решението на Щаба е, че може да се даде зелена светлина на профилактичните прегледи и имунизациите, които бяха анулирани като ограничения против разпространяването на вирусите и грипа.

" Има внезапен спад на заболеваемостта, надлежно остава свободно време за имунизации и прегледи на деца. Усеща се успокоение в кабинетите, случаите не са доста, по тази причина изцяло поддържаме това решение “, разясни зам.-председателят на БЛС Христо Дипчиков.  

Областният шеф Ангел Стоев изясни, че в този момент погледът му е ориентиран към 2 април, когато се надява да се проведат „ едни и здрави и сполучливи избори “.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР