Отменяме протеста след последната информация и поетия ангажимент за изпълнение

...
Отменяме протеста след последната информация и поетия ангажимент за изпълнение
Коментари Харесай

Надзирателите и охранителите отменят протеста си

" Отменяме митинга след последната информация и поетия ангажимент за осъществяване на нашите претенции, а точно числеността на чиновниците в Главна дирекция " Изпълнение на наказванията " и Главна дирекция " Охрана " да бъдат увеличени с 200 души през 2020 година, с цел да могат да извършват отговорностите си ". Това сподели Ивайло Григоров, ръководител на Синдиката на чиновниците в пандизите в България, пред БГНЕС.
" Заплашихме с протестна подготвеност, защото бяхме забравени. На среща в Министерството на правораздаването на 29-ти ни беше казано, че няма отпуснати средства в новия бюджет за обезпечаването на нови 200 щатни бройки по отношение на поетия ангажимент към нас в три поредни години, от 2019 до 2021 година числеността на двете дирекции да нарасне с общо 600 служителя ", изясни Григоров.
След опасността за митинг, през днешния ден, в Министерския съвет беше дадено да бъдат открити към 7 млн. лева за заплатите на новите чиновници.
От думите му стана ясно, че нарастването е належащо, тъй като сега защитата в затворническите общежития от открит вид е сред 1 и 3-ма души при нужда от най-малко 4. Според него на това се дължат и тазгодишните 3-4 бягства от тях, което уронва престижа на институциите.
На въпрос на БГНЕС дали има искащи да работят в двете дирекции, Григоров призна, че има голямо текучество в последните 10 години, само че все пак се намират фрагменти.
" Годишното текучество е сред 160 до 250 души на година в двете дирекции. Новите фрагменти ще работят на терен. Сега са към 2000 в ГДИН и към 100 в ГДО. Професията е непопулярна. Заплатата е малко под междинната за страната. Условията на труд не са от най-хубавите. Стартовата заплата е към 670 лева бруто, само че без включените 120 лева за храна и надбавки за нощен труд ", уточни той и добави, че след 90 дневното образование, тя се покачва и стига до 880 лева бруто.
Ясен Тодоров, зам. - ръководител на организацията и чиновник в ГДО сподели, че и те имат същите проблеми като сътрудниците си от ГДИН и при тях не доближават фрагменти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР