Отмениха решението на ЦИК за общото броене на резултатите от

...
Отмениха решението на ЦИК за общото броене на резултатите от
Коментари Харесай

Съдът реши: ЦИК ще брои резултатите поотделно

Отмениха решението на ЦИК за общото преброяване на резултатите от машинното и хартиеното гласоподаване.

Решението на ЦИК, което засекретява машинния избор, бе анулирано от Софийският административен съд по жалбата на " Левицата ". В решението си АССГ удостоверява законовото условие да се регистрира и записва резултата от машинното гласоподаване настрана от хартиеното, като по този начин се дава опция и за надзор на резултата от изборите и приканва ЦИК да съблюдава закона и да одобри правила в отбрана на честните избори. Нещо повече, в мнението си съдът се произнася, че издаването на машинен протокол, въпреки и да не е наложително, само че не е и неразрешено според закона.

След решението на съда, Мая Манолова съобщи:

" След това съвещание мога да кажа почит на АССГ, законът победи. Позор за ЦИК, които одобриха следващо миниращо честността на изборите решение и е срам за хартиената коалиция - ГЕРБ, Движение за права и свободи, представителите на Нинова и част от Има Такъв Народ. Уважаеми жители, гласувайте с машини на 2 април. Така, в случай че някой се опита да ви открадне гласа, да бъде заловен от вълшебните флашки, които ще покажат истината за кражбата на избор и за операциите. "

Манолова добави, ще упорстват на всички места, където има съответни честни секционни комисии, да отпечатват и приложат машинния протокол. Но даже тези, които не го създадат, ще бъдат застрашени от откриване на измами, тъй като ще се разгласяват резултатите от устройствата на уеб страницата на ЦИК и РИК.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР