Отменено е за четири селища в община , в които

...
Отменено е за четири селища в община , в които
Коментари Харесай

Отменено е частичното бедствено положение за четири селища в Горнооряховско

Отменено е за четири селища в община, в които преваляванията на 26 юни нанесоха инфраструктурни вреди за над 1,5 милиона лв., предава БНР. Над 100 семейства са подали претенции за еднократната помощ след наводненията.

В Долна Оряховица и селата Правда и Писарево към момента се чистят улиците от нанесените наноси, след което ще стартира ремонтът им.
 Частичното бедствено състояние остава в няколко региони на страната Частичното бедствено състояние остава в няколко региони на страната
След пороите през вчерашния ден към момента се откриват вредите в потърпевшите региони на страната. Вече стартира разчистването и възобновяване им....

Кметът на Горна Оряховица Добромир Добрев съобщи, че Общината е наела външна компания, която да почисти канала на държавната компания „ Напоителни системи “, който провокира приливната вълна на 26 юни в трите селища:

„ Те изрично отхвърлят, за тях той е бракуван, не е настоящ и те няма по какъв начин да създадат вложения в този канал “.

Предстои оценка на заявките на повече от 100 семейства за помощта от 375 лв.. Семействата, на които обществената дирекция даде отводи, ще бъдат обезщетени от Общината, уточни кметът Добрев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР