Отмененият по някаква причина полет често ни поставя в доста

...
Отмененият по някаква причина полет често ни поставя в доста
Коментари Харесай

Какво да правим при отменен полет?

Отмененият по някаква причина полет постоянно ни слага в много неприятна обстановка - пропущаме среща, или връзка с различен полет, или просто саботира програмата, която сме си възнамерявали за своята екскурзия...

В подобен случай имаме право на някаква отплата.

При анулиран полет, всеки пасажер има право да получи цялостно възобновяване на платените средства, в това число други полети от самолетната компания, които няма да употребява в една и съща резервация, като да вземем за пример полет за връщане.

Друга опция, който самолетната компания може да предложи, е подмяна с различен полет. Ако не желае подмяна, пасажерът има право на полет до летището, от което е тръгнал в началото.

Отделно пасажерите имат право на обезщетение за анулирания полет. То е в размер от 250 до 600 евро, като се дефинира от дистанцията, което би трябвало да се измине. В този случай самолетната компания може да откаже погашение на обезщетение, в случай че е уведомила пасажерите за анулацията на полета най-малко 14 дни преди датата на тръгване, или в случай че анулацията се дължи на изключителни условия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР