„Отмъстителите: Краят“ е най-големият печеливш в боксофиса, но е и

...
„Отмъстителите: Краят“ е най-големият печеливш в боксофиса, но е и
Коментари Харесай

Топ 10 на най-скъпите филми - slava.bg

„ Отмъстителите: Краят “ е най-големият печеливш в боксофиса, само че е и на второ място измежду заглавията, бръкнали най-дълбоко в джобовете на своите продуценти

Нужно ли е един филм да е високобюджетен, с цел да завоюва благосклонностите на феновете? Самият термин „ високобюджетен “ има много разнообразни измерения, изключително когато погледнем през призмата на обособените географски ширини. У нас 3 милиона лв. ни се костват доста като средства за снимането на дадена продукция. Отвъд Океана, несъмнено, студиата работят с най-малко няколко нули зад въпросната тройка.

Най-големи суми Холивуд отделя за евентуалните си блокбъстъри. Звучи изцяло разумно – няма потребност да инвестираш стотици милиони в нещо, от което няма да си върнеш най-малко изразходените средства... камо ли да се разпишеш с облага. Тенденцията демонстрира, че най-дълбоко в джобовете на продуцентските компании бъркат огромните поредици, чиито сюжети най-често са в областта на фантастиката. Ето и кои са те:

10. „ Междузвездни войни: Последните джедаи “

Последният филм с присъединяване на починалата Кари Фишър също заема почетно място в актуалната ранглиста. Това е предпоследният филм от актуалната трилогия, като за основаването му са били вложени 262 милиона $. Въпреки че „ Последните джедаи “ е може би отнай-оспорваният филм под щампата на „ Междузвездни войни “, той също се радва на забележителен зрителски интерес.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР