Отложената с година лятна олимпиада може да се проведе при

...
Отложената с година лятна олимпиада може да се проведе при
Коментари Харесай

Олимпиадата в Токио може да се проведе без фенове

Отложената с година лятна олимпиада може да се организира при закрити порти, разкри за Агенция Франс Прес президентът на Токио 2020 Сейко Хашимото, обещавайки да подсигурява безвредното осъществяване на Игрите.
Бившата състезателка на Олимпийски игри Хашимото сподели, че Игрите ще бъдат сполучливи единствено в случай че уредниците „ изцяло защитят “ спортистите и жителите на Япония, и че се надява хората да бъдат „ щастливи “ от провеждането на събитието. Припомняме, че задграничните фенове към този момент получиха възбрана да участват в Токио през лятото, а тази седмица решение за домашните почитатели бе отсрочено за юни, като уредниците обясниха отлагането с нова вълна на инфектирани в страната.
 Ще има ли в последна сметка Олимпиада в Токио? Ще има ли в последна сметка Олимпиада в Токио?
Възможността за анулация на летните олимпийски и параолимпийски игри в Токио към момента остава предвид на пандемията. Това мнение изрази...
„ Може да възникне обстановка, в която да не позволим наличието на почитатели “, сподели тя в изявление, добавяйки, че Олимпийските игри ще бъдат сполучливи, единствено в случай че уредниците „ изцяло защитят “ спортистите и жителите на Япония. Повечето японци поддържат или в допълнение отсрочване на Олимпиадата или анулация на форума, като скорошно повишение броя на инфектираните докара до изключително състояние в Токио и други елементи на страната. Хашимото показа, че намаляването броя на фенове ще понижи напрежението върху здравната система. „ Ако събитието се промени, мисля, че ще бъде във връзка с почитателите. Това е бранш, с който можем да понижим терзанието на хората, които са загрижени за нашата здравна система “, сподели тя.
Игрите в никакъв случай не са били канселирани отвън военно време и уредниците обявиха твърдо, че не виждат опция за ново отсрочване или анулация. В опит да завоюват доверието на обществото, те пуснаха правилници, задължаващи всекидевно тестване на спортистите и ограничение придвижването им. Въпреки това, няма да има карантина за спортистите на Токио 2020, а имунизацията няма да бъде наложителна. Хашимото разкри, че разпоредбите ще продължат да се усъвършвенстват, като тя усеща „ огромна отговорност да покаже, че Игрите могат да се проведат безвредно “. „ Искам да покажа ясно това, работейки преди Олимпиадата. Провеждането й ще показва, че светът може да се сплоти без значение какъв брой сложни са времената. Мисля, че това е време, в което можем да покажем, че сме задружни “, сподели още тя.
Президентът на Токио 2020 добави, че уредниците са приели, че ситуацията ще продължи да се трансформира, и че организират симулатори, с цел да се приспособяват при нужда. „ Организационният комитет мисли за това какво би трябвало да се направи, с цел да не се анулира събитието. Моята съществена цел е да се приготвя за Игрите по метод, по който хората са щастливи от провеждането й “. 56-годишната Хашимото е някогашна спортиска, която взе участие на седем поредни зимни и летни олимпийски игри в шорттрека и спринтовото колоездене. Тя застана на поста президент на Токио 2020 през февруари, откакто предшественикът й подаде оставка поради сексистки мнения. Тя преди бе олимпийски министър и една от двете дами в кабинета, като бе дейна за по-добро полово тъждество на Олимпиадата.
Според нея обаче Япония към момента не е място, където дамите могат да желаят да се занимават с политика или бизнес. „ Искам да видя среда, в която е по-лесно за една жена да вдигне своята ръка и да изкаже своето мнение и предпочитание. Мисля, че моята позиция е да изчистя пътя за повече дами от идващото потомство, които да могат да го създадат “, приключи тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР