Отливът на доверие спрямо ГЕРБ не се обръща в политически

...
Отливът на доверие спрямо ГЕРБ не се обръща в политически
Коментари Харесай

Политолог: При спада на ГЕРБ не се вижда ръст на БСП

" Отливът на доверие по отношение на ГЕРБ не се обръща в политически капитал за Българска социалистическа партия ", това разяснява политологът от проучвателен център " Тренд " Димитър Ганев пред БНР.
Още по тематиката
" При спада на ГЕРБ не се вижда растеж на Българска социалистическа партия, а на други партии... Много мъчно би могло да има настройка без ГЕРБ и Българска социалистическа партия в идващия парламент ", добави той.

По мотив разтърсванията в левицата Ганев разяснява:

" Единна партия е комплицирано разбиране за Българска социалистическа партия . Противореченията няма да спрат, само че ще бъдат туширани поради изборите ".

По думите му в партията е настъпила " огромна смяна, за която не се приказва задоволително ":

" Имаше една вътрешнопартийна нехомогенна съпротива по отношение на Корнелия Нинова. Тя съумя да извоюва цялостна победа над тази съпротива. Промяната идва оттова, че има вътрешнопартийна съпротива, консолидирана към Кирил Добрев и е единствената в партията ".

Според политолога, разглеждайки митинга през последните два месеца, се вижда насъбрана отмалялост и има вреда върху мащаба.

" Организаторите вярно смениха тактиката с великите национални въстания. Ако беше останал всекидневен напор, щеше да се трансформира във фоново събитие, което не води до политически последици. Да не стане с Великите национални въстания същото и те да станат безинтересни . Ако този инструмент стартира да не работи, уредниците ще би трябвало да мислят за смяна. Това ми се коства към този момент изчерпано... Чакат се неточности и от двете страни. Властта се пробва да уморява митинга, и значително съумява, той понижава като мащаб, само че в случай че направи някоя огромна нелепост, може да възбуди нова вълна от митинги. Нов скандал би провокирал нов подтик, който може да бъде заплашителен за властта ", сподели още Димитър Ганев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР