Отлив на резервации в Банско след призива на здравния министър

...
Отлив на резервации в Банско след призива на здравния министър
Коментари Харесай

Отлив на резервации в Банско: Хотелиери и местна власт търсят решение на проблема

Отлив на резервации в Банско след апела на здравния министър проф. Костадин Ангелов да не се пътува в Благоевградска област, тъй като е една от двете най-рискови зони, заяви bTV. Хотелиери и локална власт търсят решение на казуса преди началото на зимния сезон.

" Обстановката е спокойна, поддържаме контакт всекидневно с туристическия отрасъл и сме уверени, че Банско и Добринище дават отговор на всички условия. Споделяме поддържаме предлагането на Националния ръб по туризъм, които оферират да се създаде Единна здравна система, на която да дават отговор всички зимни курорти ", изясни кметът на Банско Иван Кадев.

По думите му страната ни би трябвало да се популяризира интензивно пред прилежащите ни страни.

Той добави, че изрично е срещу да се затварят цели области и това, че в Благоевград обстановката е сериозна, не значи, че в Банско ситуацията е същото.

" Явно терзанията на здравните управляващи са, че хората, минавайки около Благоевград - ще влизат в града и вероятно ще се заразят. Ами, тези, които минават по Околовръстния път по какъв начин ще се заразят? ", попита кметът.

От хотелиерския отрасъл увериха, че са взети всички нужни ограничения за сигурност. Заявиха, че чакат по-слаб сезон, само че не и цялостен неуспех.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР