Отличник е всеки, който е здрав, и всяка компания, която

...
Отличник е всеки, който е здрав, и всяка компания, която
Коментари Харесай

Бизнесът се подготвя за „голямото завръщане”


„ Отличник ” е всеки, който е здрав, и всяка компания, която продължава да действа и усъвършенства резултатите си, споделя Светлозар Петров
(снимка: персонален архив)

Бизнесът има проекти и се приготвя за доста разновидности след локдауна, в това число „ огромното завръщане ” към офисен или най-малко хибриден режим на работа, разяснява обстановката Светлозар Петров, шеф на JobTiger.

„ Друг е въпросът дали то [завръщането] ще се реализира 100 %, дали няма да продължи практиката на хоум офиса и работа на смени в офиса, с цел да се поддържа сплотеността на екипите. Такова развиване е много евентуално. Тогава ще се промени и разбирането за работното място – то няма да е непрекъснатото място на индивида, а единствено бюрото, което употребява при своето посещаване в офиса ”, сподели мениджърът.

При всички случаи „ завръщането ” ще бъде най-рано в края на лятото. Предвид предстоящата трета вълна и бавния старт на имунизирането, по-ранен стадий за завръщане наподобява нереалистичен, счита Петров.

Според него, отражението на локдауна в другите компании е друго. Даже компании от един бизнес бранш и с сходна активност са наранени и се оправят друго. „ Ако можем да създадем някакво умозаключение, то е, че сме във време на тествания и по-голямата част от бизнеса би трябвало занапред да покаже жизнеспособността си, да оцелее. Как ще се оправят в този момент фирмите, ще е определящо за бъдещето им ”, съобщи шефът на JobTiger.
още по тематиката
„ Личното ми мнение е, че хората са най-важното нещо в една компания и в този момент е моментът мениджмънтът да работи със чиновниците, с цел да реализира оптималната мотивация, еластичност и успеваемост. Който се оправи, ще успее ”, сподели Петров.

По неговите думи, поддържането на мотивацията и ангажираността в условия на изолираност не е лека задача, само че бизнесът се оправя все по-добре. Тук още веднъж няма генерална рецепта, всеки би трябвало да откри самостоятелно решение.

„ Има, несъмнено, общи насоки, които да са от изгода. Като да вземем за пример да се поддържа по-интензивна и разчупена връзка, която да замести неофициалното другарство в офиса. Но още веднъж всяка компания сама взема решение какво и какъв брой според от особеностите на работата и основно – от хората в компанията ”, добави Петров.

Пример за „ първенец ”, съгласно него, е всеки, който е здрав, и всяка компания, която продължава да действа и да усъвършенства резултатите си. „ Очаквам да стартираме да виждаме „ новото обикновено ” след септември, тъй че думата на тази година ще е изчакване. Нека се възползваме, с цел да станем по-добри и по-гъвкави в работата си и да сме подготвени за бъдещето, каквото и да е то ” заключи Светлозар Петров.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР