Отлична мотивация и подготовка показаха военнослужещите от състава на 61-а

...
Отлична мотивация и подготовка показаха военнослужещите от състава на 61-а
Коментари Харесай

Наши снайперисти премериха сили с 30 отбора от Европа

Отлична мотивация и подготовка демонстрираха военнослужещите от състава на 61-а Стрямска механизирана бригада, които участваха в годишното интернационално съревнование за снайперски отбори „ European Best Sniper Team Competition 2022”. То се организира в Центъра за взаимна подготовка в Хохенфелс, Германия, и в него се включиха над тридесет тима от армиите на разнообразни страни. Това оповестиха от пресцентъра на МО.

Състезанието се организира в реалистична конюнктура при разнообразни метеорологични условия през деня и нощем и подложи на тестване качествата на участниците за прецизна пукотевица, психическа резистентност и физическа натренираност. В конкуренцията се състезаваха два български отбора в състав младши сержант Дамян Атанасов и ефрейтор Анатоли Божинов от 1-и механизиран батальон и младши сержант Вълко Чинтов и редови войник Славян Генчев от батальон ISTAR от състава на Стрямската бригада. Водач на тима беше старши лейтенант Божидар Колев от батальон ISTAR.



По време на конкуренцията българските военнослужещи почтено показаха Сухопътните войски. Съревнованието сътвори условия за възстановяване на партньорството и съдействие сред участниците от другите страни, се показва в информацията.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР