Отличията по повод 31-годишнината от създаването на специализираната структура за

...
Отличията по повод 31-годишнината от създаването на специализираната структура за
Коментари Харесай

Награди за служители на ГДБОП, постигнали високи професионални резултати

Отличията във връзка 31-годишнината от основаването на профилираната конструкция за битка с проведената престъпност бяха връчени на гала в наличието на политическото и професионалното управление на Министерство на вътрешните работи

От основаването си до през днешния ден ГДБОП освен се утвърди и потвърди като високо професионална конструкция в Министерство на вътрешните работи. Тя дейно способства за издигането на престижа на министерството на национално и интернационално равнище – съобщи в поздравлението си към чиновниците министърът на вътрешните работи Бойко Рашков.

Организираната престъпност във всичките й форми на проявяване е едно от най-сериозните провокации на съвремието. Фокусът в активността на ГДБОП е ориентиран точно към дейно противопоставяне на локални и транснационални проведени незаконни структури. ГДБОП има основна роля, работейки по каузи от изключителна социална значимост и интерес – добави той.

Благодарност за положените старания и постигнатите резултати насочи и шефът на ГДБОП основен комисар Калин Стоянов.

На днешната гала участваха още заместник-министърът на вътрешните работи Стоян Темелакиев, основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Петър Тодоров, шефове на основни дирекции в структурата на министерството и други публични посетители.

Министър Бойко Рашков връчи груповата премия за чиновниците на отдел „ Корупция и изпиране на пари “. Със заповеди на основния секретар на Министерство на вътрешните работи бяха отличени петима началници на браншове в ГДБОП. 30 чиновници са наградени от шефа на ГДБОП.

***

На 13 февруари 1991 година е основана Централна работа за битка с проведената престъпност в Министерство на вътрешните работи /ЦСБОП/. Към оня миг служби с сходни функционалности и компетентности съществуват в Съединени американски щати и Англия. Шест години по-късно тя е преобразувана в Национална работа към Министерство на вътрешните работи /НСБОП/, а през 2008 година – в Дирекция „ Противодействие на проведената и тежката престъпност ” към Главна дирекция „ Криминална полиция ”. През 2010 година е възобновена още веднъж като Главна дирекция към Министерство на вътрешните работи /ГДБОП/. През лятото на 2013 година минава в структурата на Държавната организация „Национална сигурност“/ДАНС/. През февруари 2015 година, след промени в Закона за Министерство на вътрешните работи, дирекцията стартира да действа още веднъж като ГДБОП.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР