Отличаващ се с мощни и ефективни 48V MHEV двигатели, усъвършенствана информационно-развлекателна система

...
Отличаващ се с мощни и ефективни 48V MHEV
двигатели, усъвършенствана
информационно-развлекателна система
Коментари Харесай

НОВИЯТ DISCOVERY: ЕФЕКТИВНИ ДВИГАТЕЛИ, ПОДОБРЕНА СВЪРЗАНОСТ И ПОВЕЧЕ КОМФОРТ

Отличаващ се с мощни и ефикасни 48V MHEV двигатели, усъвършенствана информационно-развлекателна система Pivi Pro и великолепен комфорт и деловитост, новият Land Rover Discovery е най-хубавият, функционален седемместен премиум SUV

Новият Discovery съчетава изключителна еволюция на дизайна с еластичен и интелигентно основан интериор, който олицетворява духа на семейното приключение, което характеризира първокласния фамилен SUV на Land Rover повече от 30 години.

С най-новото потомство мощни и ефективни шестцилиндрови бензинови и дизелови двигатели Ingenium, усъвършенствана информационно-развлекателна система Pivi Pro и великолепен комфорт и деловитост, новият Discovery остава един от най-способните, свързани и универсални седемместни премиум SUV коли в света.
С новата Electrical Vehicle Architecture на Land Rover (EVA 2.0), поддържаща набор от усъвършенствани технологии, новият Discovery предлага нови нива на изисканост, прелест и ефективност, като в същото време запазва способността си както на пътя, по този начин и извън него. От обновената система Terrain Response 2 и актуализациите на софтуера по въздуха (SOTA) до новата дестилация на въздуха в купето*, новият Discovery се грижи за пасажерите, както в никакъв случай до момента.
Гери Макгавърн, основен творчески директор на Jaguar Land Rover, показа: „ Новият Discovery е красиво порпорционален и изтънчен премиум SUV. Този вълнуващ и функционален автомобил е усъвършенстван във всеки един подробност, модернизирайки характерния му екстериор и изключително практичен интериор, с цел да удостовери още веднъж, че Discovery резервира позицията си на най-способния фамилен SUV в света. “

Изискан дизайн
Отличителният темперамент и оптимизираните пропорции на новия Discovery обгръщат повече от три десетилетия на развиване на дизайна. ДНК-то на Discovery - включително предния похлупак и стъпаловидният покрив - остават, само че новият Discovery предлага смела еволюция в екстериора, усъвършенствана да проектира по-уверено наличие на пътя.
Новите LED предни фарове с характерни дневни светлини, ситуирани по-ниско, създават по-целенасочен външен тип, докато анимираните предни и задни мигачи осигуряват нараснала визуална изтънченост.

Преработената предна ризница се отличава с по-широка графика, а новите странични отвори се комбинират за по-целенасочен и динамичен външен тип. В задната част новият Discovery разполага с нови LED светлини, които са свързани от нов панел в цвят Gloss Black. Следвайки философията на редуктивния дизайн на Land Rover, този панел включва надпис Discovery, предоставяйки по-чиста задна графика.

Новата трансформация R-Dynamic носи по-категоричен темперамент и целенасочена стойка с поредност от уникални дизайнерски детайли, включително елементи в цвят Gloss Black и Shadow Atlas извън и двуцветни кожени и контрастни шевове в интериора.

Свързани технологии
Вътре, новият Discovery разполага с подобрения, предопределени да подчертаят първокласната позиция и майсторство на седемместния фамилен SUV автомобил, с просторно купе, включващо най-модерната информационно-развлекателна система Pivi Pro на Land Rover. Напълно преработената централна подпора разполага с 48% по-голям 11,4-инчов HD сензорен екран, който осигурява бърз и подсъзнателен интерфейс.

С опростена конструкция на менюто и новаторски дизайн, Pivi Pro осигурява незабавни реакции - даже когато стартирате автомобила за първи път. Вградената му аварийна батерия значи, че инициализирането на навигацията отнема единствено секунди, до момента в който менюто позволява достъп до най-често използваните функционалности непосредствено от персонализирания начален екран, с цел да се намали разсейването на лидера.

Свързаността се обезпечава от технологията dual-sim, с два LTE модема, които позволяват на системата да изпълнява едновременно голям брой функционалности - като стрийминг на медии и евакуиране на актуализации на софтуера по въздуха (SOTA), без да се нарушава продуктивността. Технологията SOTA на Land Rover разрешава на собствениците да актуализират до 44 отделни електронни модула, без да се налага да посещават търговец.

В композиция с 12,3-инчовия интерактивен дисплей на лидера, новият Discovery осигурява 3D карти с висока разграничителна способност в рамките на екрана, оставяйки централния сензорен екран свободен за управление на други приложения. Екранът може да бъде конфигуриран да показват два изгледа по едно и също време, позволявайки на водачите да персонализират системата според своите желания.

В допълнение, клиентите имат възможност за пълноцветен Head-Up екран, който представя информация непосредствено на нивото на очите на лидера, премахвайки необходимостта той да отклонява поглед от пътя напред. Интеграцията на смартфона също е лесна, посредством на Apple CarPlay, до момента в който усъвършенстваната технология Bluetooth може да свърже два смартфона по едно и също време. Android Auto също се предлага като стандарт, както и безжично зареждане с технология за увеличаване на сигнала.

Комфортът на пасажерите се поддържа от системата за йонизация на въздуха в купето, която към този момент се предлага с технологията за пречистване на въздуха PM2.5*. Системата сканира интензивно входящия въздух, измервайки неговото качество и автоматично употребява усъвършенствани филтри, с цел да понижи равнището на алергени, токсини и нездравословни частици в купето, подобрявайки благосъстоянието на водача.

Комфортът и удобството се подобряват допълнително от представянето на закачалките Click and Go на Land Rover, вградени в облегалките на предните седалки. Лесната за потребление система включва и USB-A контакти за зареждане, които са идеално разположени, с цел да сведат до минимум задните проводници. Използвайки вградената 4G Wi-Fi точка за достъп, която може да свърже до осем устройства, пътниците откъм гърба могат да се забавляват дори при най-дългите пътувания.
Отпред, новият волан разполага с капацитивни бутони и железни пера за превключване на предавките, докато тактилен нов селектор на скоростите осигурява несъзнателен надзор на задвижването.

Функционален по душа
Първокласната фамилна функционалност е отличителен белег на фамилията на Discovery и просторният и образован нов Discovery не прави изключение. Опционалната електрическа багажна врата, задвижвана с жестове може да засече придвижването на крак под задната ризница, с цел да отвори багажника, до момента в който електрическата вътрешна задна врата ограничава движението на предмети в огромното 2485-литрово товарно пространство (5 места). Дори със седем употребявани седалки, багажникът обезпечава 258 литра място за багаж и всички пасажери имат къде да зареждат електронни устройства.

Вътре технологията Intelligent Seat Fold позволява на клиентите елементарно да конфигурират разположението на седалките благодарение на централния сензорен екран, до момента в който технологията Remote app разрешава да се следи положението на горивото и местоположението на автомобила, както и даже да отключва и заключва вратите.

Отзад седалките от втория ред са внимателно модифицирани за повишен комфорт. Подобрената странична опора, по-дългите дебели възглавници и внимателното профилиране на седалките допринасят за по-голяма опора и подобрена стойка на пасажерите. Комфортът се усъвършенства в допълнение чрез преместването на вентилационните отвори на втория ред от колоните B към централната подпора, осигурявайки увеличен въздушен поток за пасажерите от втория ред, които имат свои собствени капацитивни бутони.

Наличен е и новият Activity Key на Land Rover от второ потомство. Той разполага със сензорни контроли за ръководство, цифров часовник и може да заключва, отключва и стартира автомобила като допълнение към конвенционалния ключ.

Новият Discovery се предлага в равнища на оборудване Discovery, S, SE и HSE, в състезателен облик R-Dynamic или като удобен търговски модел с 2 024-литров товарен отсек, допълнителни подови шкафчета за предпазване и същия максимален потенциал на изтегляне от 3 500 кг ** като останалата част от гамата.

Усъвършенствани мотори
Новият Discovery показва три нови редови шестцилиндрови мотори Ingenium, както бензинови, по този начин и дизелови, с 48V mild hybrid варианти (MHEV) за усъвършенствана успеваемост и производителност. Новите мотори се предлагат дружно с четирицилиндровия бензинов мотор P300 Ingenium на Land Rover и с нова умна система за задвижване на всички колела.
Семейството на редовите шестцилиндрови двигатели е проектирано и разработено вътрешно от компанията, а усъвършенстваният дизел се предлага с мощност от 249 к.с. и 300 к.с., до момента в който мощният бензинов обезпечава 360 к.с. Нова гама двигатели на Discovery включва:
• P300: 300 к.с. (221kW), 2,0-литров четирицилиндров MHEV бензин, 400 Nm въртящ момент при 1500-4 500 об./мин.
• P360: 360 к.с. (265kW), 3,0-литров шестцилиндров MHEV бензин, 500 Nm въртящ миг при 1750-5 000 об./мин.
• D250: 249 к.с. (183kW), 3,0-литров шестцилиндров MHEV дизел, 570 Nm въртящ миг при 1250-2 250 об./мин.
• D300: 300 к.с. (221kW), 3,0-литров шестцилиндров MHEV дизел, 650 Nm въртящ миг при 1500-2,500 об./мин.

Шестцилиндровите дизели Ingenium D250 и D300 се отличават с лека алуминиева конструкция с дизайн с ниско търкане и заместват предишните дизели SD4 и SDV6. Интелигентната 48V MHEV технология подсигурява, че новите двигатели дават отговор на най-строгите световни условия за нездравословни излъчвания и осигуряват усъвършенствани реакции.

Умната система събира и съхранява енергията, генерирана по време на забавянето, и я употребява още веднъж, за да подпомогне мотора при ускорение, осигурявайки шестцилиндрови характеристики и четирицилиндрова ефективност. Настройката обезпечава и по-усъвършенствана Stop/Start система.

Невероятни качества
Новият Discovery е един от най-добрите семейни SUV коли на пътя, предоставящ непостижим, изключителен комфорт на дълги дистанции за седем души и вдъхновяваща среда за водача, благодарение на отличната видимост, осигурена от неговата позиция по време на шофиране, усъвършенстван надзор и технологии, която осигуряват комбинирано и дружелюбно ръководство на пътя.

Новият Discovery с шестцилиндров двигател Ingenium се отличава с усъвършенствано задвижване, което оптимизира разпределението на въртящия момент между предния и задния мост, като използва набор от датчици в съответствие с пътните условия. Новата интелигентна система за задвижване на всички колела максимизира сцеплението, динамичността на пътя и успеваемостта на задвижването, което води до по-нисък разход на гориво и намалени излъчвания на CO2 при шофиране, без да се прави компромис с опциите на Discovery на всевъзможен терен.

В допълнение, общоприетото въздушно окачване обезпечава комфорт при пътуване при всевъзможни условия и разполага със система за автоматизирано намаление на скоростта, с цел да усъвършенства аеродинамичната ефективност и икономичността при пътуване по автомагистрали. Технологията Adaptive Dynamics - инсталирана на всички модели D300, P300 и P360 - следи придвижванията на автомобила до 500 пъти в секунда, реагирайки на действията на лидера или пътя почти мигновено за по-голям надзор, осигурявайки безпрепятствено пътешестване.

С технологията Terrain Response 2, новият Discovery винаги се настройва автоматизирано, за да отговаря на изискванията на шофиране, докато новият режим Wade оптимизира автомобила при надълбоко нахлуване във вода - даже автоматизирано задействане на спирачките, когато лидерът изключи режима, с цел да възвърне пълната производителност.

Наличието на системата Configurable Dynamics позволява на водачите да прецизират точките на превключване на скоростите, настройките на ръководството и окачването в сходство с техните предпочитания и условия, по този начин че клиентите да могат да персонализират шофирането си за всяко конкретно пътуване.

Майк Крос, основен инженер на Land Rover, сподели: „ Новият Discovery съчетава превъзходни офроуд благоприятни условия с уникална динамичност и отличен надзор, като в същото време резервира прочутото качество и комфорт на нашето семейство SUV автомобили. С модерния дизайн на окачването, олекотената алуминиева архитектура и интелигентното задвижване сме пренастроили автомобила, за да създадем седемместен всъдеход, който е изключително повсеместен, изключително способен, необикновено изтънчен. "

Новият Discovery също по този начин разполага и с технологията ClearSight Ground View, предоставяйки на водачите аспект под капака на автомобила, употребявайки централния сензорен екран и композиция от предни камери. Умната функционалност е реализацията на футуристичната идея за прозрачен капак на Land Rover и подкрепя лидера при шофиране по стръмни офроуд наклони или скрити градски трудности.

Новият Discovery ще бъде разполагаем на българския пазар от пролетта на 2021 година

*Източник: www.landrover.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР