Отлагат въвеждането на новата система бонус - малус, която трябва

...
Отлагат въвеждането на новата система бонус - малус, която трябва
Коментари Харесай

Бонус-малус - засега в неопределено бъдеще, може по-скъпо да плащат младите шофьори

Отлагат въвеждането на новата система " бонус - малус ", която би трябвало да диференцира цените на гражданската отговорност, заяви БТВ. От Комисията за финансов контрол оповестиха, че не се ангажират, както със периоди за приемане на наредбата, по този начин и за действителния ѝ старт. Още повече че приложението на " бонус - малус " зависи от построяването на осведомителната система сред Министерство на вътрешните работи и Гаранционния фонд, която към момента не е подготвена.
Първоначалните планове на надзора бяха "
бонус - малус " да проработи в случай че не през януари, то в първите месеци на 2019 година За да се употребява оптималният бонус обаче, водачите ще би трябвало да са изрядни най-малко 7-8 години. Предвижда се в първата година, след въвеждането на системата, да се натрупа историята на водачите. Всички да са равни, без значение дали до в този момент са предизвиквали произшествия, или имат златен ваучър.
След публичното разискване, ръководителят на КФН Карина Караиванова разгласи, че е подготвена да се откаже от най-спорните хрумвания. А от Института за пътна сигурност предизвестяват, че един сериозен % от тези, които ще би трябвало да заплащат по-скъпите застраховки, надали ще го вършат. „ Хора, които са в малус групата просто няма да купуват застраховка. Това не значи, че няма да употребяват колите си. Това е външен резултат, който не е оценен”, разяснява Надежда Минкова от организацията. Заедно с математици, е препоръчани направената система да се изтегли и да се напише напълно нова, само че друга философия. А точно – младият водач да заплаща по-скъпа застраховка.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР