Отлагат се всички постановки в българските театри за днес, 8

...
Отлагат се всички постановки в българските театри за днес, 8
Коментари Харесай

Родните театри отменят постановки заради коронавируса

Отлагат се всички постановки в българските театри за през днешния ден, 8 март. Мярката идва след решението на Министерски съвет за справяне с разпространяването на ковид у нас.
Решението на държавното управление пристигна на изключително съвещание през днешния ден по предложение на Националния действен щаб против ковид.

Първоначалната концепция беше да се лимитират деянията на закрито единствено в областите, в които са доказани случаи на ковид. По предложение на културния министър Боил Банов обаче бе решено обсега на възбраната да се разшири. Мотивът - не да се всява суматоха, а да се има поради обстоятелството, че приблизително 500 души ще са затворени в едно помещение в продължение на няколко часа. Според Банов това основава риск от разпространение на болестта.

Народният спектакъл " Иван Вазов " също заяви, че анулира всички постановки на днешната дата.

" Във връзка с доказаните случаи на ковид в България и решенията на Министерски съвет, представленията за през днешния ден, 8 март 2020 година, се отсрочват. Допълнителна информация очаквайте на следващия ден ", се споделя в формалното известие на театъра.



Извънредните ограничения идват часове откакто оперативният щаб разгласи, че у нас са били регистрирани четири случая на болестта - два в Плевен и два в Габрово. Под наблюдаване в Плевен е и подозрителен контингент от задгранични служащи, влезнали у нас от Италия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР