Отлагат делото за екстрадиция срещу създателя на WikiLeaks Джулиан Асанж

...
Коментари Харесай

Епидемията от COVID-19 отложи делото за екстрадицията на Джулиан Асанж

Отлагат делото за екстрадиция против основателя на WikiLeaks Джулиан Асанж поради епидемията от COVID-19. То трябваше да се състои идния месец.
Заради създалата се изключителна обстановка юристите на Асанж няма да могат да участват на делото. Това стимулира арбитър Ванеса Барайцър от Уестминстърския магистратски съд да отсрочи делото за екстрадицията на журналиста.

Юристите акцентираха, че поради въведената карантина не могат да се срещнат с клиента си от повече от един месец и през това време единствено няколко пъти са разговаряли с него по телефона. Прокуратурата се съгласи с тези доводи.

“Правилно е решението да се отсрочи делото за екстрадицията на Джулиан Асанж. Има голямо напрежение и напън върху правосъдната система в международен мащаб поради създалата се рецесия с COVID-19. Важно е съдът да обезпечи обективен развой на всички хора”, стимулира се още магистратът, представен от “Амнести интернешънъл”.

Новата дата за делото би трябвало да стане ясна до 4 май.

48-годишният Асандж се намира в лондонския затвор " Белмарш " и се бори да не бъде екстрадиран в Съединени американски щати. Американските управляващи желаят да го изправят на съд по обвинявания в скрит план за хакерска офанзива против компютърна мрежа на държавното управление и шпионаж, напомнят от организация “Ройтерс”.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР