Отлагането на Наредба 18 не е решение на проблема за

...
Отлагането на Наредба 18 не е решение на проблема за
Коментари Харесай

Манолова: Наредба 18 е инструмент за рекет върху малкия бизнес

Отлагането на Наредба 18 не е решение на казуса за дребния и междинен бизнес. След няколко месеца обстановката ще е същата, счита Манолова
Наредба 18 е инструмент за рекет върху дребния бизнес. Продължават да мачкат тези, които основават най-вече работни места в България. Не е обикновено, да се постанова хората да излязат на улицата, с цел да ги чуе властта и да трансформират нескопосаните си наредби.

Това съобщи ръководителят на гражданската платформа „ Изправи се.БГ “ Мая Манолова през днешния ден пред публицисти по време на митинга на дребния и междинен бизнес против Наредба 18. Наредбата късно нощес беше оттеглена от министъра на финансите Владислав Горанов, само че все пак през днешния ден митингите се състояха.

„ Хората от бизнеса от цялата страна, които през днешния ден са пристигнали на митинг и с които разговарях, се борят против административния напън и рекет, който институциите реализират. Вместо властта да почита дребния и междинния бизнес като основател на работни места, бизнесът е подложен на рекет “, добави Манолова.

„ Подкрепям днешния митинг, тъй като с Наредба 18 междинният и дребният бизнес са рекетирани. Не е обикновено едвам когато хората излязат на улицата, властта да ги чува и да трансформира наредбите. Хората са безусловно прави да стачкуват “, сподели още тя.

Манолова е безапелационна, че с отлагането на наредбата не се взема решение казусът с изискванията за работа на бизнесмените и персоналните лекари и бизнес средата у нас.

„ След няколко месеца обстановката ще е същата. Крайно време е властта да стартира да почита тези, които основават работни места и да спре да основава документи, без да ги съгласува с хората, за които се отнасят “, съобщи Манолова.

Според нея протестиращите са „ прави да желаят свободна пазарна среда, а не административен рекет “.

„ С наредби като Наредба 18 се основават предпоставки изборно да бъдат мачкани едни или други представители на бизнеса. Това не са правила, които основават опция на хората да развиват бизнес “, съобщи още ръководителят на „ Изправи се.БГ “ и подсети, че наредбата е била съгласувана единствено с четирите огромни работодателски организации - АИКБ, КРИБ, БСК и БТПП, само че не и с представителите на дребния бизнес, които са най-силно наранени.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР