Отлага се планираното заседание на управляващата Партия на справедливостта и

...
Отлага се планираното заседание на управляващата Партия на справедливостта и
Коментари Харесай

Партията на Ердоган казва утре кого издига за кмет на Анкара

Отлага се плануваното съвещание на ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) за неделя, на което се очакваше да бъде разгласен претендентът за кмет на Анкара. Това заяви късно нощес представителят на ръководещата в Турция Партия на справедливостта и развиването (ПСР) Йомер Челик в акаунта си в обществената мрежа Екс, предава Българска телеграфна агенция. 

Решението е взето след вчерашното нахлуване против турска военна база в Северен Ирак, при което починаха общо девет турски бойци.

Нападението бе осъществено от хипотетични бойци от Кюрдската работническа партия (ПКК) в региона Метина, покрай турската граница, където се е провеждала антитерористичната интервенция „ Лапа-Ключ ". Първоначално бе обявено за петима убити и осем ранени бойци. Впоследствие още четирима бойци починаха от раните си.

В изказване, оповестено в профила на Йомер Челик в обществената мрежа Екс, е посочено, че съвещанието за показване на претендентите, което трябваше да се организира този уикенд в Анкара, е отсрочено по решение на президента Реджеп Тайип Ердоган поради жертвите при нападението в Северен Ирак.

Нашата битка за отбрана на страната ни от всички типове закани ще продължи с увереност, уточни Челик.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган, който е и ръководител на ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР), сподели през вчерашния ден, че в неделя ще бъде оповестено името на претендента за кмет на столицата Анкара.

На 31 март в Турция ще се състоят локални избори.

Планираше се Ердоган да разгласи на гала в Конгресния център АТО в Анкара и имената на претендентите за кметове на на още редица окръжни градове.

Миналата неделя той разгласи, че претендент за кмет на Истанбул на ПСР е някогашният министър на околната среда Мурат Курум. Президентът оповести и имената за кметове на 26 окръжни градове.

Първоначално от ПСР оповестиха, че представянето на претендентите за кметове от останалите окръзи се възнамерява за 15 януари.

ПСР има за цел да си върне ръководството в основни градове, в това число Истанбул и столицата Анкара, от главната опозиционна Народнорепубликанска партия (НРП), която завоюва в тези градове на изборите през 2019 година

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР