Отлага се планираното посещение в Гърция през септември на руския

...
Отлага се планираното посещение в Гърция през септември на руския
Коментари Харесай

Русия показа зъби: Отлага се посещението на Лавров в Гърция, екстрадират гръцки дипломати

Отлага се плануваното посещаване в Гърция през септември на съветския външен министър Сергей Лавров. Това стана ясно от изказванията на съветския дипломат в Атина, Андрей . Моментът, в който съветският външен министър Сергей Лавров планираше да посети Гърция, към този момент не е подобаващ, съгласно съветския дипломат.

Освен това той сподели, че Русия има намерение да експулсира гръцки дипломати в отговор на екстрадираните съветски дипломати преди дни, без обаче да посочи броя и датата на депортиране.

„Вече сме съобщили, че ще предприемем ограничения против решението. Не знам по кое време, кой и какъв брой, само че ще има взаимен ход, както нормално се прави в такива случаи“, сподели Андрей .

„Руската мечка“ сподели зъбите си на Атина с изказванията на говорителя на съветското външно министерство Мария Захарова и твърдата реакция на външен министър  . Отношенията сред двете страни очевидно минават през рецесия след експулсирането на съветските дипломати и анулираното пътешестване на съветския външен министър Сергей Лавров.

Заслужава си да се означи, че съветският президент Владимир Путин има открита покана към гръцкия премиер  да посети Русия, само че след последните събития тя е „замразена“.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР