Откриват първия етап от третата линия на метрото. 8-километровия участък

...
Откриват първия етап от третата линия на метрото. 8-километровия участък
Коментари Харесай

Пускат трета линия на метрото в София

Откриват първия стадий от третата линия на метрото. 8-километровия сектор свързва кварталите " Хаджи Димитър " и " Красно село " и включва 8 нови метростанции. Стартът беше отлаган няколко пъти, в това число. Строителните действия трябваше да приключат на 5 октомври м.г., само че поради затруднения с тунелпробивната машина, това се удължи с 2 месеца. Така тестванията на машините започнаха през декември. Откриването на този първи стадий трябваше да бъде през месец май, пандемията поради ковид обаче отсрочи това.
Още по тематиката
Инвестицията в първия сектор от Линия 3 е 398 млн. евро и съставлява един от най-големите инфраструктурни планове на общината. В цената влизат метротрасето, 20 нови влака и метродепото, което е построено за тях.

Първият метровлак по третия лъч на метрото ще тръгне от станция " Медицински университет ", където ще се състои формалното разкриване.

След 14.30 часа всички жители ще могат да тестват новото трасе на подземната железница. По традиция пътуването по най-новия сектор е гратис през днешния ден във връзка откриването му и всички, които желаят могат да прегледат новите метростанции в София.

Превозването на пасажери ще се реализира с двайсет чисто нови, съвременни метровлака " Инспиро " с опция за безпилотно ръководство. На пероните са инсталирани автоматизирани, защитни порти. Пътниците ще имат опция да закупуват билети и с банкови карти.

Общото времетраене на пътуването от квартал " Хаджи Димитър " до квартал " Красно село " ще лишава към 15 минути.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР