Откриват 13-тото издание на Дефиле на младото вино“ в Пловдив,

...
Откриват 13-тото издание на Дефиле на младото вино“ в Пловдив,
Коментари Харесай

Дионисиево шествие мина през Главната

Откриват 13-тото издание на " Дефиле на младото вино “ в Пловдив, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg. По остаряла традиция от площада пред Община Пловдив потегли " Дионисиево шествие “, съпроводено от отбор " Тракия “. Преди това танцьорите от ансамбъла играха танци на площада, а инж., ръководител на Съвета по туризъм – Пловдив, който е уредник на събитието, описа какво да чакат от това издание пловдивчани и гостите на града. Дефилето се организира с дейното съдействие с Община Пловдив, ОИ " Старинен Пловдив " и Университет по хранителни технологии – Пловдив, винопроизводителите и институции, свързани с културата и изкуството в града. /

Във фестивала тази година вземат участие рекорден брой винарски мазета – общо 41 и общо 58 участници, които са с изключение на производители на вино и производители на храни. Те ще бъдат ситуирани в 16 двора навън в галерии и къщи в Стария град. Събитието се организира при изключителни противоепидемични ограничения. Фратев напомни, че този фестивал е почнал през 2009 година, като задачата е била да се показа българското младо вино като опция на френското божоле.

В 14:00 ч. формалните посетители ще приветстват участниците. Министърът на туризма ще отвори първата бъчва младо вино на винарска маза – златен медалист от предходното издание. Дефилето на младото вино в Пловдив ще продължи до 28 ноември – неделя.

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР