Откриващият Травис Хед достигна искрящите 137, за да задвижи Австралия

...
Откриващият Травис Хед достигна искрящите 137, за да задвижи Австралия
Коментари Харесай

Австралия победи домакина Индия и спечели шестата титла от Световната купа по крикет

Откриващият Травис Хед доближи искрящите 137, с цел да задвижи Австралия до рекордно удължена шеста купа от Световната купа с безапелационна победа с шест уикета над Индия в Ахмедабад в неделя.

Преследвайки сложни 241 за победа във финала, Австралия падна до 47-3, преди левичарят Хед да реализира втория си сенчъри от шампионата, с цел да приведе тима вкъщи със седем аварийни оувъра.

Ударът на Хед и неговите маратон от 192 с Марнус Лабушагне, непобеден на 58, постави завършек на преобладаващата серия на Индия от 10 мача без загуба на събитието.

Главата падна след удара му със 120 топки, комбиниран с 15 четворки и четири шестици, преди Глен Максуел да стигне до победните серии провокира бурни празненства в австралийския лагер.

Шансовете на Индия да постави завършек на световната суша за титли след спечелването на Шампионския трофей през 2013 година изчезнаха, откакто Хед се зае с Лабушан.

Сенчърът на Хед беше седмият във край на Световно състезание и трети от австралиец след Рики Понтинг (140 без игра против Индия през 2003 г.) и Адам Гилкрист (149 против Шри Ланка през 2007 г.). ред, защото Мичъл Старк (3-55) и Пат Къминс (2-34) помогнаха да победят Индия за 240.

Индия отвърна на удара, когато Мохамед Шами показа новата топка с Джасприт Бумра и удари при второто си подаване, с цел да вземе Дейвид Warner хвана закъснение за седем.

Но това беше двойният удар на Bumrah в бърза поредност, който подвигна покрива, защото той накара Мичъл Марш да улови закъснение за 15 и Стив Смит lbw за четири.

Head стоеше твърдо с Labuschagne за компания, която да осуети индийската офанзива, макар че капитанът Рохит Шарма смени играчите си в търсене на пробив.

Хед, който получи фрактура на ръката в Южна Африка през септември, имаше заплаха да пропусне Световната купа, само че Австралия го задържа в тима, до момента в който не беше подготвен да играе.

Той реализира печеливш сенчъри против Нова Зеландия в шестия мач на тима от лигата и след няколко ниски резултата означи атакуващ 62 в нервната победа на неговия тим с три уикета на полуфинала над Южна Африка в Колката.

Той се трансформира във зложелател на Индия за повторно тази година, откакто неговите 163 се оказаха решаващи при триумфа на Австралия в Световния шампионат по проби на Овала през юни.

Хед доближи своите 100 за 95 топки и подвигна бухалката си към аплодиращата австралийска съблекалня.

Австралия избра да играе първа и играчите поддържаха решението на Cummins с порядъчен боулинг и впечатляващо игра.

Вират Коли и К. Л. Рахул означиха надлежно 54 и 66 след атакуващите 47 на Рохит, само че топката доминираше над бухалката при постепенно, изсъхнало игрище.

Хед направи замайващ улов, до момента в който се връщаше от прикриващата точка, с цел да редуцира подаванията на Рохит против въртящия се Максуел.

Къминс победи Коли, който приключи като водещ батсман в шампионата със 765 ръна, с цел да смълчи публиката от 92 453 почитатели, които харесват домакините в средата, имаха паметен ден.

(AFP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР