Откриването на глобален ИТ център за компетенции в България отваря

...
Откриването на глобален ИТ център за компетенции в България отваря
Коментари Харесай

Лиляна Павлова: България може да стане привлекателна ИТ дестинация



Откриването на световен ИТ център за пълномощия в България отваря вратата на страната ни като една възходяща и привлекателна ИТ дестинация, с цел да се развива и в вложенията от клас "премиум ". Това е висок клас, които са извънредно значими в развиването на бизнеса и стопанската система. Това сподели министърът на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 Лиляна Павлова по време на откриването на световния ИТ център за пълномощия на компанията "Atos " в София.

Министър Павлова съобщи, че в България има млади, способени и добре образовани хора, което притегля компании от сходен сан да влагат в страната ни. Тя акцентира значимостта на връзката, която съществува, сред образованието, науката и бизнеса. "Не е значимо да просто да има доста висши образователни заведения в разнообразни специалности, а е значимо да има добра връзка с бизнеса. Университетите би трябвало да създават фрагменти, които са висококвалифицирани и профилирани, с цел да намерят реализация в този бранш, който изисква доста висока подготовка ", добави министър Павлова.

Лиляна Павлова добави, че в навечерието на българското председателство на Европейски Съюз една от значимите и предпочитани тематики, освен за България, само че и за световния европейски дневен ред, е за единния дигитален пазар и цифровата промяна. Тя добави, че в лицето на българския комисар Мария Габриел, който работи точно в този сектор, приоритет на първото шестмесечието на 2018 година е да бъдат предпазени целите в региона на цифровата промяна и единният дигитален пазар по метод, по който действително да се даде късмет на този пазар да проработи.

Министърът на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 бе безапелационен, че задачата пред държавното управление е освен младите, образованите и учещите да останат в България, само че и да се върнат тези, които учат в чужбина, с цел да намерят реализация още веднъж у нас.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР