Откриването е в 11.00 часа на входа на Морската градина,

...
Откриването е в 11.00 часа на входа на Морската градина,
Коментари Харесай

Фестивал Море и здраве се провежда във Варна

Откриването е в 11.00 часа на входа на Морската градина, където ще бъде открита галерия на тематика „ Спорт, море и здраве “. Ускорен курс по ветроходство ще се организира през днешния ден в две елементи от 10 и от 13 часа. Те са теоретична и практическа. Първата ще се организира в Музей за история на медицината, а втората с лодка Хигия на Морска гара.

Ветроходството е един от най-древните способи за напредване по вода. Днес то е знак на авторитет и благоденствие. В спортно отношение то дава опция на хора от друга възраст да се допрян до магията и хубостта на морето, поддържайки положително здраве, физическа форма и развивайки възприятие за баланс и работа в екип. Овладяването напразно и способността да навигираш ветроходна лодка в посоката, която си избрал, е предизвикателство, изискващо синхронизация и работа от всички на борда. Курсът ще даде съществени знания за устройството и правилата на придвижване на ветроходна яхта, по метеорология и крайбрежна навигация, както и умения за независимо ръководство на ветроходна яхта в спокойни води.

В 14:00 часа в Първа публика на МУ-Варна стартира научна конференция с пленарни отчети за резултати от научни проучвания на преподаватели и студенти, а тематиката е връзката сред спорт, море и здраве.

Програмата продължава и на следващия ден, събота, 18 май. Тогава предстоят щафетни игри, спа терапия с морска вода и лечебна гимнастика на плажа в курортен комплекс Свети Свети " Константин и Елена ".

Тази година МУ-Варна получи самопризнание от Европейската комисия, посредством отразяване на Фестивала „ Море и здраве “ като едно от интернационалните събития, отдадени на Европейския ден на морето. Фестивалът ще бъде включен и като част от мероприятията, отдадени на Европейската седмица на Общественото здраве (Public Health Week 2019) на Европейската асоциация на публичното здраве. /Радио Варна
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР