Откритото първенство на САЩ вече завърши, с което и турнирите

...
Откритото първенство на САЩ вече завърши, с което и турнирите
Коментари Харесай

WTA ранглиста: Сабаленка е новата номер едно; шампионката Гоф се намести в топ 3

Откритото състезание на Съединени американски щати към този момент приключи, с което и шампионатите от Големия шлем за актуалната година завършиха, като домакините имаха своя дълго чакан мотив за наслада, донесен им от 19-годишната Коко Гоф, която победи с купата. С края на US Open пък настъпва време и за обновяването на международната класация след двуседмично спиране, като измененията в класацията при дамите са повече от съществени.

Безспорно, най-голямата вест е обвързвана с финалистката в Ню Йорк - Арина Сабаленка, чиито страхотни резултати в хода на целия сезон най-сетне бяха ознаменувани с дебютно нанагорнище на върха в класацията на WTA, което идва в резултат на това, че Ига Швьонтек не съумя да отбрани шампионската си корона на US Open и след 75 седмици прекарани на трона в подреждането, то тя отстъпи мястото си на беларуската. Непосредствено зад тях пък се подрежда Гоф, чийто дебютен " мейджър " успех и отрежда нанагорнище с три места до рекордната за нея 3-та позиция в международната класация.

В топ 5 още откриваме пък Елена Рибакина и Джесика Пегула, която съобщи точно на Коко статута на първа ракета на Съединени американски щати, до момента в който чешкият тенис още веднъж има своя сериозен мотив за наслада, поради обстоятелството че Каролина Мухова (№8) и шампионката от Уимбълдън - Маркета Вондроушова (№6), оставиха своя отпечатък на Откритото състезание на Съединени американски щати и се поздравяват с нови върхови достижения в подреждането. Челната десетка пък се добавя още от Онс Жабер, Мария Сакари и Каролин Гарсия, до момента в който на прага от завръщане в топ 10 се намира Мадисън Кийс, която доближи полуфиналите в Ню Йорк и бе на един гейм разстояние от място в мача за оценката.

В първата стотица на планетата пък откриваме общо 14 тенисистки, които през днешния ден означават своето рекордно класиране в класацията на WTA, като с изключение на четирите гореспоменати членки на топ 10 в това отношение, то останалите 10 са Жасмин Паолини (№35), Ксиню Уанг (№39), Пейтън Стърнс (№44), Кейти Боултър (№50), Мира Андреева (№57), Елина Авенасян (№63), Ребека Масарова (№65), Магдалена Фрех (№67), Диана Шнайдер (№83), Джоди Бъридж (№85). Пълния образ на международната класация при дамите след днешното ѝ възобновяване пък можете да разгледате.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР