Откритото първенство на Австрстралия навлиза в заключителната си фаза и

...
Откритото първенство на Австрстралия навлиза в заключителната си фаза и
Коментари Харесай

След 3 категорични победи: Генов ще срещне бивш №56 в основната схема в Кайро

Откритото състезание на Австрстралия навлиза в заключителната си фаза и борбите стават все по-интригуващи, само че през идната седмица с изключение на на дуелите от Мелбърн, ще можем да се насладим и на присъединяване в разнообразни шампионати на някои от родните ни състезатели. Един от тях е Антъни Генов, който мина през квалификациите, с цел да се класира за главната скица на ITF шампионат в Египет, Кайро. Поставен под №15 в пресявките, Генов реализира три безапелационни победи, като даже не загуби сет, а през днешния ден в решителната си среща надви над петия в схемата Лукас Павлович с 6:2 6:2.

Срещата започва с благоприятни условия от страна и на двамата да осъществят брейк, само че пръв това стори българинът. Генов проби за 3:2, а до края резервира високото ниво в представянето си и не даде нито гейм повече на противника си. Сходен бе сюжетът и във втората част, когато 19-годишният ни гений се откъсна с 3:0 в геймовете, и макар че Павлович направи опити да се върне в битката, Генов лиши съперника си от тази опция и решително затвори мача в своя изгода.

Египет е щастливо място за нашия съотечественик, откакто при започване на годината тъкмо в Кайро той завоюва първия си професионален трофей. Той пристигна от конкуренцията на двойки, където Антъни си партнираше със северномакедонеца Томислав Йотовски. Първият противник на Генов в главната скица ще бъде испанецът Иниго Сервантес, който е някогашен №56 в международната класация, а сега се намира нс 288-а позиция.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР