Откритите от учените останки в Индонезия доказват, че прародител на

...
Откритите от учените останки в Индонезия доказват, че прародител на
Коментари Харесай

Кои са предците на хобитите от остров Флорес


Откритите от учените остатъци в Индонезия потвърждават, че предшественик на флореския човек, наименуван „ хобит “ поради дребния си растеж, се явяват Homo erectus, излиза наяве от публикация, оповестена в изданието Nature.

Учените са описали фрагменти от кости и зъби, чиято възраст е към 700 000 години. Останките са били извадени от антично корито на река и евентуално принадлежат на предците на измрелия тип хобити.

Новите фосили дават съществени учредения да се счита, че хобитите са еволюирали от типа Homo erectus, споделя палеоантропологът Юсуке Кайфу (Yousuke Kaifu) от Националния музей за природа и просвета в Токио.

Конкретно учените са разкрили фосили на зъби, откъс от челюстна кост и фрагменти от черепна кост на две деца и двама възрастни, които евентуално са починали при изригване на вулкан. Те са открити при разкопки на към 70 км източно от пещерата Лианг Боа.

„ Сега се обяснява, че хобитите фактически се явяват джуджевидни Homo erectus “, споделя археологът Адам Брам (Adam Brumm) от университета Уулонгонг в Австралия.

По-рано единствен източник на познания по въпроса, кой е заселил остров Флорес първи, са били разнообразни каменни оръдия, които са употребявали хората.

Откритите на 100 километра от пещерата Лиан Буа каменни оръдия на възраст 800 000 години са давали учредения да се счита, че еволюционният предшественик на хобитите може да е бил изправеният човек – Homo erectus, – считани до момента за най-първия тип хора, напуснали рамките на Африка.

  • Признаха хобитите от остров Флорес за неповторим тип
  • Мазето на Фродо: загадка изложба в пещерата на занимания
  • Хобитите са изчезнали най-малко преди 50 000 години

Флореският човек – Homo floresiensis – за първи път е бил открит от учените на остров Флорес в Индонезия през 2004 година. Дълго време учените спореха дали откритият хоминид се явява независим тип, или съставлява човек от актуален вид, измъчен от характерни болести и претърпял смаляване на растежа заради феномена островна джуджевидност.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР