Откритието е плод на десетгодишната работа на експерти, които отхвърлят

...
Откритието е плод на десетгодишната работа на експерти, които отхвърлят
Коментари Харесай

Стоунхендж бил построен, за да обедини воюващите британски племена

Откритието е плод на десетгодишната работа на специалисти, които отхвърлят концепцията, че паметникът е изработен под въздействието на античните египтяни или на извънземни. Учените не са съгласни и със схващането, че Стоунхендж е праисторическа обсерватория, място за лекуване, храм на слънцето или на античните друиди, написа Daily Mail.

Камъните символизират предците на другите кланове – ранни аграрни родове от края на каменната епоха, чието взаимно битие било белязано от спорове и религиозни разлики.

„ Когато е строен Стоунхендж, се развива една обща за целия остров просвета – идентичен жанр къщи, керамика и други ”, споделя Професор Майк Пиърсън от Шефийлдския университет. „ Това е напълно друго от регионализма на предходните епохи. ” Построяването на монумента също акцентира този нов дух на съдействие. „ Стоунхендж самичък по себе си е бил огромно начинание, изискващо труда на хиляди, с цел да се реалокират камъни чак от западен Уелс, да се оформят и изправят ”, продължава той. „ Дори самата работа, изискваща всички безусловно да теглят дружно, би трябвало да е била акт на обединяване. ”

Мястото и преди този момент е имало особено значение за праисторическите британци – алеята, насочена по отношение на слънцестоенето, почива върху серия естествени земни форми, които по случайност образуват ос сред посоките на летния изгрев и зимния залез. Тази предварителна значителност изяснява за какво античните са избрали да построят Стоунхендж точно там. „ Това би обяснило за какво има осем паметника, насочени по отношение на слънцестоенето, в региона на Стоунхендж: брой, който не се среща на никое място другаде. Вероятно са възприемали това място като центъра на света, ” споделя Пиърсън.

Макар че в този момент в деня на лятното слънцестоене край Стоунхендж се събират доста хора, зимното е било по-важно за тези, които са построили паметника сред 3000 и 2500 година прочие н.е. „ Главната ос наподобява е в противоположна посока на летния изгрев и ориентирана към зимния залез, рамкирана от най-голямата каменна комбинация – големия трилитон. ” При разбор на откритите свински зъби учените откриват, че в средата на зимата в региона се е яло доста повече свинско, в сравнение с по всяко друго време на годината.

Колкото до архитектурните въздействия, всички те могат да се открият в по-ранни монументи и постройки в границите на Британия. Те произлизат от Уелс и Шотландия, безапелационен е Пиърсън.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР