Откритието, че съюзник от НАТО може да е помогнал на

...
Откритието, че съюзник от НАТО може да е помогнал на
Коментари Харесай

От Вагнер опитали да купят оръжие от Турция, показват секретни документи от Пентагона

" Откритието, че съдружник от НАТО може да е оказал помощ на Русия във войната против Украйна, може да бъде взривоопасно “, написа The Washington Post.
Американското разузнаване е имало информация за хипотетичен опит на съветската частна военна компания " Вагнер " да купи оръжие от Турция. Това излиза наяве от изтеклите секретни документи на Пентагона, част от които бяха оповестени от The Washington Post.

Според документите при започване на февруари, чиновници на " Вагнер " са " се срещнали с турски представители за закупуване на оръжия и съоръжение в Турция ", с цел да засилят позициите на компанията във войната в Украйна и Мали, оповестява " Фокус ", базирайки се на американското издание.
От отчета не излиза наяве дали турското държавно управление е знаело за продажбата на оръжие и дали договарянията са били сполучливи. Но " откритието, че съдружник от НАТО може да е оказал помощ на Русия във войната против Украйна, може да бъде взривоопасно “, написа WP, представен от BgonAir.

Други две страници от изтеклото разследващо досие разкриват проектите на " Вагнер " да наеме съветски пандизчии, с цел да се бият в Украйна, като в текста се отбелязва, че съветската войска е станала подвластна от частни бойци.

" Документите също потвърждават това, което от дълго време се знае, само че в никакъв случай не е било изричано обществено: американското разузнаване е проникнало толкоз надълбоко в съветската войска и нейното командване, че може да предизвести Украйна авансово за офанзиви и надеждно да оцени мощните и слабите страни на съветските войски ", се показва в публикацията.

Американското разузнаване е било наясно и с проект на съветското министерство на защитата за нанасяне на удари по украински позиции на две места в избран ден през февруари.
Предварително е било известно, че военните приготвят удари по дузина енергийни уреди и мостове в Украйна.

Документите включват мнения и за вероятен съюз сред Китай и Русия.

Според специалисти документите са достоверни, само че информацията в някои от тях е изменена, тъй че обстановката на руснаците във войната да бъде показана в по-благоприятна светлина. В края на предходната седмица стана ясно също и това, че 12 украински бригади са в развой на образуване и са оборудвани с американско въоръжение.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР