Откритие, което ще промени начина, по който се анализират местопрестъпленията

...
Откритие, което ще промени начина, по който се анализират местопрестъпленията
Коментари Харесай

Откритие, което ще промени начина, по който се анализират местопрестъпленията

Откритие, което ще промени метода, по който се проучват местопрестъпленията …Учени от австралийски проучвателен център организираха опит, който потвърди, че мъртво човешко тяло може да промени позицията си, даже повече от година след гибелта (HiddenTruth.site).Това изобретение може да повлияе на хода на съдебномедицинските проучвания.Според уеб страницата на Централния университет в Куинсланд (The University of Queensland), изследването на телата, изменящи позицията си, продължава от 17 месеца. През цялото това време, камера, ситуирана над натрупа, прави фотоси на всеки 30 минути.

 Скелети (тематична картина)
Скелети (тематична картина) Заснемането се прави в Център за тафономични пробни проучвания в Сидни, който е основан за проучване на човешкото разложение при разнообразни условия, за възпроизвеждане на случилото се на местопрестъпленията.В репортаж, изследователката Алисън Уилсън споделя:
“Установихме, че ръцете доста се движат. Отначало те са били до тялото, след това са на разстояние от него. ”Откритието е направено като част от предходно изследване на Уилсън, в което тя тества приложимостта на научното уравнение за оценка на разлагането на тялото в северното полукълбо по отношение на австралийската среда.Четете още: Тестове и генетика: по какъв начин да разпознаем гения на детето? Тя отбелязва, че придвижванията в ранните стадии на разложение се чакат и не биха изненадали никого, само че фактът, че ръцете трансформират позицията си след толкоз дълго време, е изненада.Лекарите считат, че смяната в позицията на части от тялото се дължи на първо място на обстоятелството, че тялото се мумифицира, а връзките изсъхват.

 Учени на мястото на опита
Учени на мястото на опита Учените са сигурни, че тези познания ще бъдат значими при следствието на необясними смъртни случаи. Досега, в случай че няма доказателства, че тялото е било преместено от човек или животно, лекарите допускат, че ситуацията на откритото тяло подхожда на това, което е било сега на гибелта.Това изобретение може да промени метода, по който специалистите проучват и интерпретират местопрестъпленията, изключително когато човешките остатъци не са открити незабавно.Ако се учат задоволително трупове за дълъг интервал от време, може да се получи статистика за придвижването на труповете след гибелта.Тези данни могат да бъдат употребявани в бъдеще за установяване на точното място на престъпление и стойката на тялото, което ще помогне да се разберете какво се е случило.
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР