Открити са мини в крайбрежните води в Румъния и в

...
Открити са мини в крайбрежните води в Румъния и в
Коментари Харесай

Заков за морските мини: Българските рибари могат да бъдат спокойни, но и внимателни

Открити са мини в крайбрежните води в Румъния и в Турция, в това число през вчерашния ден в Турция имаше открита такава и обезвредена, един и същи вид мини на процедура. Към момента в българската акватория не са откривани сходни мини. Това сподели военният министър Драгомир Заков, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Заков уточни, че Военноморски сили организират регулярни действия по наблюдения. Военноморски сили имат и съответните качества за пречистване също по този начин и то с релативно модерна техника. „ Имаме един много сериозен потенциал както за наблюдаване, по този начин и за попречване на инциденти”, уточни министърът. Заков сподели, че най-големият проблем с тези мини е, че са мъчно откриваеми, изключително нощно време - те не отразяват на процедура светлина, заради спецификата на покритието си. " Така че това е единственият риск, само че още веднъж ще кажа – има съществено наблюдаване в българските териториални води, в това число и в Румъния и в Турция. Така че трите крайбрежни държави-членки на НАТО обменят информация непрекъснато по темата”, съобщи Заков.

„ Мисля, че българските риболовци могат да бъдат спокойни, само че и несъмнено и деликатни и когато открият най-малкия подозрителен обект незабавно да сигнализират”, сподели Заков.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР