Открити са Латимерии, живели на нашата планета много преди динозаврите

...
Открити са Латимерии, живели на нашата планета много преди динозаврите
Коментари Харесай

Открити са Латимерии, живели на нашата планета много преди динозаврите

Открити са Латимерии, живели на нашата планета доста преди динозаврите …Уникалните риби Латимерии (Latimeria chalumnae), наричани още „ целаканти “, са живели на нашата планета доста преди динозаврите. Дълго време се смяташе, че са изчезнали по същото време, преди към 65 милиона години (HiddenTruth.site).Въпреки това, след 1938 година, когато първата Латимерия е публично открита инцидентно, се оказва, че Латимериите не са починали, а живеят в дълбоките води край източното и южното крайбрежие на Африка.По-късно, в Индонезия е открит втори тип Латимерия.Най-древните вкаменелости на Латимерия са датирани 360 милиона години, а „ най-свежите “ – 80 милиона години. В същото време, би трябвало да се знае, че е имало голям брой Латимерии, поне 90 разнообразни типа. Те са били публикувани по света, в морски и сладки води.

 z1 1 - Открити са Латимерии, живели на нашата планета доста преди динозаврите
Латимериите се открояват на фона на актуалните риби с необикновените си перки, по-напомнящи крайници, както и клиновидната опашка. Тялото им е покрито с твърди люспи, подобно на ризница.
Латимериите са доста огромни риби. По дължина те могат да доближат съвсем до 2 метра и да тежат до 90 кг. В същото време, това, че никой не ги е намерил толкоз дълго, е необикновено.

 z2 1 - Открити са Латимерии, живели на нашата планета доста преди динозаврите
Дори откакто този вид е бил публично приет за действителен, Латимериите към момента се срещат рядко и могат да се намерят единствено посредством особено следене във водите, където са били видяни.Четете още: В Крим откриха остатъци от антична птица, най-голямата от до момента откритите в Европа (видео)Латимериите плуват бавно и се хранят с главоноги и дълбоководни риби. Често, те са били откривани на групи в подводни пещери. Живеят до към 48 години. Женските раждат живи човеци, след дълга бременност за интервал от 13 месеца.

 Първата открита Латимерия
Първата открита Латимерия Историята на Латимериите е крайъгълен камък, който поддържа вярата на доста криптозоолози, че мистериозни Йети (Yeti), морски чудовища, Чупакабра и други криптиди, в действителност съществуват, само че просто към момента не са открити.Поне два типа Латимерии, а може би и повече, са оживели до през днешния ден, без въобще да се крият. Освен това, както е упоменато нагоре, „ най-свежите “ вкаменелости на Латимерии датират от 80 милиона години.Само си представете този голям интервал от време, през който археолозите не са намерили нито един скелет на Латимерия, макар, че те са съществували през цялото това време.

 z4 - Открити са Латимерии, живели на нашата планета доста преди динозаврите
Според някои Доклади, в непосредственост до крайбрежията на Африка и Индонезия има популация от Латимерии, с размер 300-400 индивида. Това става след няколко години на засилен незаконен риболов. През 80-те години на предишния век, Латимериите са били ловувани (уж), заради лечебните свойства на месото им, а преди този момент, евентуално е имало няколко хиляди от тях.

 z5 - Открити са Латимерии, живели на нашата планета доста преди динозаврите
Но в случай че в началото са били доста по-малки, евентуално въобще в никакъв случай нямаше да бъдат открити, продължавайки да се считат за изчезнали.А редките истории на локалните риболовци за „ риба с крайници и черупка “ биха се смятали за същата небивалица, като историите на африканците за живите динозаври.
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР