Открити са изключително добре запазени мозъчни клетки в останките на

...
Открити са изключително добре запазени мозъчни клетки в останките на
Коментари Харесай

Откриха добре запазени мозъчни клетки в жертва на изригването на Везувий преди 2000 г.

Открити са извънредно добре непокътнати мозъчни кафези в останките на млад мъж , умрял при изригването на вулкана Везувий преди съвсем 2000 година, осведоми Агенция Франс Прес, базирайки се на италианско изследване.

Запазените невронни структури в стъклена или замразена форма са открити на археологическото място Херкулан - античен римски град, погубен след изригване на вулкана през 79 година сл. Хр.

Проучването на остъклената мозъчна тъкан, открита в Херкулан...може да избави човешки живот в бъдеще , разяснява пред информационната организация водещият създател на проучването Пиер Паоло Петроне, антрополог от Неаполитанския университет " Федерико II ".

Експертът акцентира, че данните ще им разрешат да схванат нови аспекти от това, което се е случило преди 2000 година при най-известното изригване на Везувий.

Изследваната жертва е мъж на към 20 година , чиито остатъци са открити през 60-те година на предишния век върху дървено легло.

Изключително високите температури от изригването и бързото изстудяване са трансформирали мозъка в стъклен материал , което е довело до заледяване на невронните структури и оставянето им в непокътнато положение, изясни Петроне, чието изследване е оповестено в американския вестник PLOS One.

Доказателството за бързо рухване на температурата, за което свидетелства стъклената мозъчна тъкан, е неповторим детайл от вулканичния развой, който се случва при изригването, защото може да даде информация за допустима интервенция на гражданската отбрана по време на първите стадии от бъдещо изригване, акцентира експертът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР