Открити са 98 случая наCOVID-19във фермата за норки до село

...
Открити са 98 случая наCOVID-19във фермата за норки до село
Коментари Харесай

Ковид пламна във ферма за норки в старозагорско село

Открити са 98 случая наCOVID-19във фермата за норки до село Маджерито, Стара Загора, сочат данни на Световната организация за здраве на животните.

Заболелите животни са открити при инспекция на Българската организация по сигурност на храните.

Във фермата се отглеждат 70000 норки, което основава сериозен риск от разпространяване на вируса както в стопанството, по този начин и в близките обитаеми места, настояват от природозащитната организация " Невидимите животни ". Причината е, че норките могат да предадат вируса и негови разновидности на диви популации, както и на хората.

Постбланк: Дарик радио потърси информация от Българската организация по сигурност на храните по тематиката, само че досега няма получен отговор на поставените въпроси.

Във фермата за норки до село Маджерито има регистрирани 98 случая на Covid-19, сочат данни на Световната организация за здраве на животните. Наличието на такова огнище във плантация със 70000 животни крие съществени опасности, сподели Стефан Димитров от природозащитната организация " Невидимите животни ".

Норките са едни от дребното животни, които могат да предадат вируса на хора, по тази причина в други европейски страни след експлоадиране на сходни огнища на Covid-19, промишлеността с ферми за норки е закрита.

Въпреки че случаите на Covid-19 във фермата за норки са открити при инспекция на Българската организация по сигурност на храните, досега от там не са разгласили никаква информация по тематиката, в това число и какви ограничения са взети за разрешаване на казуса.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР