Открит урок за живота и делото на Васил Левски изнесоха

...
Открит урок за живота и делото на Васил Левски изнесоха
Коментари Харесай

Открит урок за Васил Левски изнесоха в Мездра

Открит урок за живота и делото на Васил Левски изнесоха ученици на ОУ “Христо Ботев “ в Мездра. Малчуганите от III б клас с началник Лилия Христова показаха пред възпитаници от V б клас патриотични стихове, пресъздаващи исторически обстоятелства за героя и прославящи саможертвата му за богатството и свободата на България.
Главният библиотекар Павлина Русева онагледи изнесената информация с мултимедийна презентация.
Гост на открития урок, който се организира в библиотеката при НЧ “Просвета 1925 “ бе кметът на oбщина Мездра инж. Генади Събков. Той благодари на децата за това, че с представянето си са отдали респект към Апостола на свободата:
„ Едно нещо не можем да създадем днес- да се пренесем във времето, когато са се случвали революционните битки и да усетим атмосферата на това време, с цел да почувстваме какъв брой храброст, мъжество и себеотдаване е нужно на човек да загърби всичко персонално и да се посвети на националното дело. Униженията и тормозът, които са претърпели българският народ са неописуеми. Няма филм, който да може да съобщи тази атмосфера и по този метод да усетим и разберем по какъв начин са се случили тези събития. Надявам се с повече четене и събиране на информация, да се докоснем до тези моменти и да изградим облика на великия Левски.
Мили деца, благодаря ви за всичко, което направихте през днешния ден. Бъдете все по този начин упорити и не забравяйте, че ние българите сме популярен и горделив народ “, сподели инж. Събков.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР