Открит и честен разговор за дейността на Апелативен съд и

...
Открит и честен разговор за дейността на Апелативен съд и
Коментари Харесай

Варненски магистрати говориха с младежи открито за съдебната система

Открит и почтен диалог за активността на Апелативен съд и на Апелативна прокуратура. Така мина Денят на открити порти за двете апелативни институции, проведен под надпис " Открито за правосъдната власт “ за пърокурсници от компетентност " Съдебна администрация " при ИУ - Варна. Бъдещите чиновници в правосъдната администрация на органите на правосъдната власт посетиха правосъдната палата на пл-д " Независимост “, с цел да гостуват на двете институции и да беседват със арбитър Росица Тончева от Апелативен съд – Варна, с прокурорите от Апелативна прокуратура Стефка Якимова и Слави Андонов, а на финала и с ръководителя на Варненския апелативен съд – Ванухи Аракелян.

За мястото и ролята на съда и прокуратурата, за отговорността и за достойнството да служиш на закона в името на положителното и справедливото, за персоналния избор извел всеки един от магистратите по пътя на правото, и за комплицирания живот и връзка вътре в органите на правосъдната власт. Това бяха дребна част от откровенията на съдиите и прокурорите, които поставиха съществени старания да стимулират бъдещите правосъдни чиновници да бъдат отворени, мислещи, новаторски и знаещи.

На финала на Деня на открити порти младежите получиха своите първи удостоверения за специфичната си аудиенция в Съдебната палата от ръководителя на Апелативен съд – Варна Ванухи Аракелян и от апелативния прокурор Стефка Якимова.

Денят на открити порти за двете апелативни институции се посвещава както на празника на Българската Конституция, който честваме през м.Април, по този начин и на 20 годишнината от основаването на Апелативен съд – Варна и Апелативна прокуратура- Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР