Открит е изчезналият хеликоптер в района на село Гърмен. Към

...
Открит е изчезналият хеликоптер в района на село Гърмен. Към
Коментари Харесай

Откриха изчезналия селскостопански хеликоптер, пилотът е загинал

Открит е изчезналият хеликоптер в региона на село Гърмен. Към мястото, откъдето е засечен сигнал, са се отправили пожарникари, служители на реда, горски чиновници и планински спасители с дронове.

Машината е паднала на 1-2 км от мястото на политане, в дере, в труднодостъпна околност. По неофициална информация водачът е умрял.

Днес селскостопанският хеликоптер е изхвърчал към 7,40 ч. от стадиона в Гърмен и се е отправил към Цалапица, където е трябвало да кацне. Няколко часа по-късно обаче се оказало, че машината не е пристигнала и по този начин е подаден сигнал за изгубването й. В издирването се включи и боен хеликоптер " Кугар ".

Машината е била в региона на Гърмен от 19 септември и е пръскала горски масиви против борова процесионка. В петък сутринта е трябвало да се прибира, тъй като е свършила работата, за която е наета от Югозападното държавно дружество.

Колегата на водача си е тръгнал с автомобил, само че когато дошъл в региона на Пловдив, открил, че хеликоптерът не се е прибрал и подал сигнал. Започнало е търсене на машината.

Фирмата притежател на хеликоптера, " Авио отряд - Варна " се оказа и притежател на вертолета, който на Джулай морнинг прелетя рисково ниско над плаж " Градина ", където доста хора се бяха събрали да посрещнат изгрева.

През март тази година водачът Георги Влайков, който бе началник на образователен център в същата компания, почина край летище Лесново, до момента в който изпълняваше акробатичен полет.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР