Откриха осмото издание на единственият по рода си на Балканите

...
Откриха осмото издание на единственият по рода си на Балканите
Коментари Харесай

Откриха 8-то издание на единствения по рода си мегафорум за агробизнес, вино и храни в Пловдивския панаир

Откриха осмото издание на единственият по рода си на Балканите мегафорум за агробизнес, вино и храни в Международния панаир Пловдив. Откриването на съпътстващите изложения за лозарство и винарство „ Винария “ и за храни, питиета, опаковки, машини и технологии „ Фудтех “ ще се състои от 11:30 ч. пред Палата №6.
Прочетете още
„ Днес отриваме осмото издание на една от най-значимите изложения на балканите. Мегафорумът е резултат на доста труд ", съобщи Иван Соколов,  който е основен шеф на Международен панаир Пловдив.

Той означи и най-значимите трендове - маркиран е огромен растеж на участниците и нови бизнес сфери, натъртва се на точно земеделие с нови технологии, градът на виното и храните е напълно освежен, демонстрира се висококачествена продукция, диетични храни. Участват над 600 компании от 25 страни, над 170 бранша, ще има над 30 събития за петте дни. Международните изложби АГРА, „ Винария “ и „ Фудтех “ се организират в интервала 21-25 февруари 2023 година под егидата на Министерството на земеделието.

" Въпреки невижданата политическа рецесия, панаира си е тук, никой няма желание да строи. Панаирната промишленост се развива и това е единствената задача, която се преследва ", добави той.

Зам.-министърът на земеделието Тодор Джиков съобщи, че с цел да продадеш нещо, би трябвало да го покажеш, а най-хубавото място за представянето му е точно Международния панаир Пловдив.

„ Тук е място за разговор и се вижда до каква степен сме стигнали и какъв брой още би трябвало да изминем ", сподели той и пожела доста положителни покупко-продажби, обмяна на опит и да върнем България на международната карта на винопроизводителите.

В рамките на петте панаирни дни ще се проведат серия от осведомителни срещи, отдадени на настоящите трендове, европейските политики и интернационалните прогнози в бранша. В тях ще се включат представители на Министерството на земеделието, специалисти от Комисията по земеделие и развиване на селските региони към Европейска комисия, експерти от държавни организации и структури, учени от български университети и институти.

Ще бъдат показани практическите резултати от научни разработки и проучвателен планове в областта на хранително-вкусовата индустрия. Предвидени са още презентации и лекции, отдадени на здравословните храни и опциите за развиване на бизнеса с тях.

Утре от 16:30 часа в зала „ Пловдив “ на Конгресния център ще бъдат наградени спечелилите в Международните дегустации и в състезанието „ Златен ритон “. Тържествената гала е финалният стадий от конкуренцията, в която до момента присъединяване са декларирали близо 50 производители на вино и алкохолни питиета.  На 23 февруари, от 17:00 ч. в зала „ Пловдив “ пък ще се организира награждаването на спечелилите в Конкурса за нововъведения. Специализираното жури към този момент обработва поръчките за присъединяване в 10 раздела. Най-авангардните разработки на АГРА, ВИНАРИЯ и ФУДТЕХ 2023 ще бъдат оповестени на галавечерта.

Най-очакваните от изложителите на мегафорума е състезанието „ Избор на потребителя “. В него посетителите дефинират призьорите като правят оценка качествата на експонатите. Тяхната безпристрастна оценка ще стане известна на 24 февруари в 16:30 часа в зала „ Европа “.

За всички гости на мегафорума са готови незабравими прекарвания с вкусна храна и занимателна стратегия с музика, танци, игри и викторини. Това е известният към този момент у нас формат на Street Food Fest или кухни на колела. Реализира се по самодейност на АГРОТЕХ – сътрудник на Международен панаир Пловдив в провеждането на АГРА 2023.

В последния ден от мегафорума ще бъдат изтеглени и печелившите талони от попълнени анкетни карти за гости. По традиция Международен панаир Пловдив организира изследване за настройките и мнението на аудиторията, а трима от участниците в допитването ще получат награди.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР