Откриха обновената Детска градина Елена Грънчарова“ в Горна Оряховица. С

...
Откриха обновената Детска градина Елена Грънчарова“ в Горна Оряховица. С
Коментари Харесай

Заместник-министър Деница Николова откри обновената забавачка в Горна Оряховица

Откриха обновената Детска градина „ Елена Грънчарова “ в Горна Оряховица. С това завърши и осъществяването на плана за възстановяване на просветителната инфраструктура в железничарския град, който се финансира по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020. Проектът е част от Инвестиционната стратегия на Община Горна Оряховица по Оценка за съвместимост 1 на Оперативната стратегия.

 dg1

Лентата на обновената забавачка прерязаха заместник-министърът на районното развиване Деница Николова, кметът на Общината инж. Добромир Добрев и шефът на детското заведение Йорданка Касабова.
„ Няма по-голяма чест и наслаждение за мен от това да откривам обекти от просветителната инфраструктура – там където има детски усмивки. Всичко, което е в областта на образованието няма цена. Няма нищо по-хубаво от това да виждаме, че децата ни порастват здрави и щастливи “, сподели зам.-министър Николова.

Тя подсети, че това е третият обект от плана за възстановяване на просветителната инфраструктура в Горна Оряховица. В реконструкцията на ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий ” и две детски градини са вложени близо 3 милиона лв. от Оперативна програма „ Региони в напредък ”.

„Стойността на енергийно-ефективната реорганизация и рационализация на ДГ „ Елена Грънчарова “ възлезе на 563 647,20 лева Строително-ремонтните действия включват възобновяване на постройката и прилежащото дворно пространство, построени са нови детски площадки с нови детски уреди, налична среда, въведени са ограничения за енергийна успеваемост и е актуализирано обзавеждане и оборудване“, осведоми инж.Добрев.

С модернизиране на детското заведение е усъвършенствана просветителната и работната среда на 125 деца и на близо 30 души личен състав.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР