Откриха новото парково пространство по проекта за обновяване на градската

...
Откриха новото парково пространство по проекта за обновяване на градската
Коментари Харесай

Откриха новия парк за 1 млн. лева на площад “Шахбазян“, завършват целият проект за 12 млн. лева

Откриха новото парково пространство по плана за възобновяване на градската среда в региона на площад " Шахбазян “. Лентата бе прерязана от двама заместник-кметове на община Пловдив - Владимир Темелков и Тошо Пашов. На място бяха и Георги Стаменов кмет на регион " Централен “, както и представител на компанията реализатор на плана.

“Поредното благоустроено място. В този квартал имаме будни хора, които са ни споделили къде има пропуски, с цел да бъдат ремонтирани. Преди години беше едно площадче, а сега сме очевидци на една благоустроена зона с извънредно модерна и европейска визия, която дава друг взор на мястото. Да си честитим следващата облага и да се надяваме парковите зони да получат добра грижа ”, разяснява Георги Стаменов.
Прочетете още
Припомняме, че ремонтните действия започнаха в края на 2020 година, а финалът на плана е 30 май 2024 година  В обновяването на градската среда са вложени 12 105 331 лв.. От тях безплатно са отпуснати 11 093 503 лв. от Оперативна програма " Региони в напредък ". Самото възобновяване на парковото пространство коства към 1 млн. лв.. 

“Не може да не изпитваме наслаждение, когато един план е приключен и жителите получават това, което желаят. Това, което виждаме е радикално друго от това, което беше. Благодаря на изпълнителите на плана, че е в този тип, моля жителите да съхраняват тези хубави неща, които се случват ”, съобщи пък Тошо Пашов.

В края на церемонията насочиха зов към жителите на региона да пазят новата облага.

Междувременно жителка в региона съобщи, че не е удовлетворена от осъществяването на ремонта. Според нея мястото не е уместно за игра за дребни деца, както и че има пропуски в плана.

„ Не сме удовлетворени от осъществяването на ремонта на парка. Причините са доста. Според мен не е първокласен. Шадраванът е доста хубав, само че е за централна градска част, а не за тук. Тук играят доста дребни деца, които падат, удрят се. Детската площадка пък е извънредно незадоволителна за децата, а сякаш обгръща деца на възраст от 3 до 12 години. Децата над 7 години не играят в нея, тъй като не им е забавна. Няма и една люлка за бебета. Не се подържа през цялото време, новата растителност е изсъхнала и изкоренена. Поливната система не коства, тя не работи тъй като има проблем с помпата и с тока и това го декларират и от „ Градини и паркове “ пред нас. В моментите, в които пръскачките работят, те пръскат на пейките и става невероятно да стоим тук. Лежанката е счупена, нямаме и улично осветяване и това са единствено част от нещата, за които съм алармирала до множеството институции, само че отговор нямам “, съобщи тя.



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР