Откриха ми проблеми с инсулина. Качих много килограми за кратък

...
Откриха ми проблеми с инсулина. Качих много килограми за кратък
Коментари Харесай

С воя и хъс: 30 кг сваля сумистката Силвия, след проблеми с инсулина

" Откриха ми проблеми с инсулина. Качих доста килограми за къс интервал. Беше ме позор да изляза от у дома. Но открих ендокриноложка, която разкри повода. Започнах лекуване и хранителен режим. Тренирах най-много фитнес. С доста старания и воля съумях да смъква 30 кг и станах 55. “.

Така стартира своята история за една от многочислените си житейски борби сполучливото лице на женското сумо и джудо в България Силвия Спасова. Едва на 27 години, красивата брюнетка претърпява трагични събития, а точно на рождения си ден получи почетен знак на тържествена гала на Алея на спортната популярност в Нови Искър. През 2012 година тя победи на Европейското състезание по сумо в Унгария. Година по-късно сграбчва олимпийската джудо купа на шампионата в Гърция. През 2015 година печели първо и трето място на Европейско състезание по сумо в Македония. А година по-късно печели бронзов орден на Европейското състезание по сумо в Полша. Спасова е сестра на друга наша спортна горделивост — Мартин Борисов. Европейски първенец по сумо от 2009 година и бронзов медалист от Световната купа в Полша през същата година.  Мартин увлича Силвия в нетипичния за дамите спорт. Тогава Спасова е единствено на 13, а пътят стартира с доста тренировки и себераздаване. Това й носи над 40 медала във витрината. Многократно е сребърна и бронзова медалистка от републикански шампионати. Всичко тече по проект, до момента в който един ден Силвия  не се разсънва с ужасни болки в кръста.

„ Бях на 16 Една заран просто не можах да стана от леглото. Едва се качих в колата да ме закарат за фотография и доктор. Ортопедът ми сподели - момиче, би трябвало да приключиш със спорта, в случай че не искаш да останеш на легло. А единственият спорт, който можех да упражнявам, е плуване. Разплаках се и се прибрах у дома. Ставаше дума за дискова херния и не трябваше да подвигам повече от 3 кг. Не желаех да го приема и не можех да си показва, че би трябвало да сложа завършек на спортната ми кариера ", споделя Силвия.

След първичния потрес тийнейджърката се активизира и дружно със фамилията си стартира да търси решение на казуса.

„ Стартирахме обиколки по медици за препоръки, помощ и физиотерапия. Така открих боуен лечението — точков масаж с предаване на сила, лечебни разтривки и всички вероятни процедури. Не имах вяра на тази боуен терапия, само че тя ми оказа помощ да преодолея казуса. Преминах и през това, някак си се преборих и продължих да тренрам все пак ", споделя шампионката. Успяла да се възвърне от този призрачен сън, следва нов тежък удар за Силвия - този с инсулина. А откакто преодолява и него, Спасова се приготвя да образова възпитаници по сумо в клуб в 172 Обединено учебно заведение „ Христо Ботев " в Нови Искър, който ще бъде открит за новата образователна година. В същото школо Силвия работи като преподавател по химия и физика. Докато преподава на подрастващите, Спасова не се отделя от сумото . Само че от другата страна - като арбитър. Рефер на четири финала на Европейските олимпийски сумо игри в Полша на 24 юни беше Силвия. Отделно от финалните дуели европейският ни отличник по сумо и джудо беше съдия на още 20 битки на влиятелния шампионат. Съдийстване на още няколко идни европейски шампионати ще дадат нужните точки и право на Силвия да бъде съдия и на международни шампионати.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР