Откриха македонския културен клуб Никола Вапцаров в Благоевград. На откриването

...
Откриха македонския културен клуб Никола Вапцаров в Благоевград. На откриването
Коментари Харесай

Откриха македонския културен клуб Никола Вапцаров в Благоевград

Откриха македонския културен клуб " Никола Вапцаров " в Благоевград. На откриването участва водачът на най-голямата опозиционна партия в Северна Македония ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, както и представители на президентската институция на страната.

Няма провокации и ескалация на напрежението, полицейското наличие в региона е засилено.

" Целта на концепцията е да хвърлим мост сред българския и македонския народ през границата, желаеме да минаваме без митници в метафоричен смисъл. Имаме си стратегия. Финансирането на клуба е от наши сънародници от Канада. Много улици се споделят Никола Вапцаров, той е обществена персона и не би трябвало да има проблеми с това ", съобщи Атанас Мазнев, един от основателите за отварянето на частния клуб.

" Когато е държавен клубът и когато има взаимното почитание, а не провокация, тогава всичко е наред. Както виждате, ние през днешния ден идваме тук, слагаме галерия против културния клуб, в която галерия виждате дейци на организацията Вътрешна македонска революционна организация. Аз доста се надявам господин Мицкоски да пристигна да ги огледа хубаво, защото той е ръководител на организация, която носи сходно име, да огледа всички тези войводи, да се попита тези хора защо са воювали, две трети от тях са родени и починали в днешна Македония. Защо това е провокация през днешния ден и за какво ние не сме съгласни с него, тъй като македонската страна сама си нанася вреда. Хората, които тук приказват, спомагат и желаят да създадат това нещо - тук в гаража откъм гърба са сепаратисти. Тези хора желаят да отделят Пиринска Македония от България и това във всички случаи вреди и на нашите връзки и по тази причина и визитата на господин Мицкоски тук вреди на тези връзки ", добави евродепутатът Ангел Джамбазки.

Вижте още във видеото.





Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР