Откриха кой оцвети река Русенски Лом. Преди дни тя за

...
Откриха кой оцвети река Русенски Лом. Преди дни тя за
Коментари Харесай

Откриха кой оцвети река Русенски Лом

Откриха кой оцвети река Русенски Лом. Преди дни тя за следващ път потече в неочакван цвят. През последните години сме виждали съвсем цялата цветова гама във водата.

На 31 май тя беше оцветена в алено и черно, а на 1 юни - в синьо.

Експерти от РИОСВ-Русе направиха взаимни инспекции с представители на „ ВиК “ ООД-Русе на евентуалните източници на цветни отпадъчни води.

Проверени са сдруженията „ Оргахим резинс “ АД и „ Унипак-В “ ЕООД.

На територията на второто са тествани шахти от площадковата канализация. Установено е, че сдружението е позволило заустване на оцветени индустриални отпадъчни води в градски канализационен колектор „ Трети март “, оповестиха от Министерство на околната среда и водите.



С това е нарушило наложителното наставление, обещано при предходна инспекция - да не изпуска непречистени отпадъчни води и/или отпадъчни води и артикули, разнообразни от регламентираните в градската канализационна мрежа.

От ВиК оператора са взети проби за разбор от последна ревизионна шахта на обекта, които ще се проучват до дни. За позволеното нарушаване против сдружението ще бъдат подхванати административно-наказателни ограничения.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР