Откриха голяма отрова и в мъжката сперма! Учени от Китай

...
Откриха голяма отрова и в мъжката сперма! Учени от Китай
Коментари Харесай

Откриха горяма отрова и в мъжката сперма!

Откриха огромна отрова и в мъжката сперма! Учени от Китай са разкрили във всяка проба от човешка сперма на 36 здрави възрастни мъже – микропластмаса.

 Резултатите от проучването са оповестени в списание Science of the Total Environment.

Предишни изследвания демонстрират, че микропластмасата участва в съвсем всички екосистеми на Земята, от планинските върхове до дълбините на международните океани. Учените са открили, чесредностатистическият човек употребява еквивалента на една кредитна карта на седмица.

Откриха горяма отрова и в мъжката сперма! 03.07.24 17:01 НА ЖИВО-Делян Пеевски: Русия печели през днешния ден 03.07.24 16:59 Неаполитанска Камора: Полицията открива прикрит трезор, цялостен с пари и полезности 03.07.24 16:41 НА ЖИВО-Асен Василев: Този опит, който видяхме беше отблъскване на номера 03.07.24 16:31 Парламентът отхвърли проектокабинета „ Желязков “ 03.07.24 16:21

Това се случва при пиянство от пластмасови бутилки, поемане на частици въздух или ястие на храна, загрята в пластмасови съдове. Отбелязва се, че е невероятно хората да избегнат поглъщането на пластмаса.

Според някои медицински изследвания попадането на микропластмаси в мъжия организъм увеличавал производството на женския сексуален хормон естроген. Той участва в организма на мъжете, само че количествата му се увеличавали поради несъразмерния банкет от пластмасови съдове.

В нова публикация учените се съмняват дали погълнатата микропластмаса може да е причина за световния спад на раждаемостта.

Именно по тази причина учените подбрали 36 здрави възрастни мъже от град Джинан (Източен Китай), които не работят в пластмасовата промишленост, и събират проби от сперма за разбор. Всяка проба от спермата се смесвала с химически разтвор и се филтрувала за следваща микроскопия. Микропластмаси били открити във всяка проба от сперма, като полистиролът, който нормално се употребява в опаковъчната пяна, е най-често срещаният от осемте разпознати типа пластмаса.

Също по този начин се следи по-ниска пъргавина на спермата в проби от сперма, които съдържат пластмасови частици от поливинилхлорид. Според създателите това изобретение може да помогне да се изясни спадът в равнищата на фертилност измежду мъжете.

Източник: Кеш

Още вести четете в: Здраве За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР