Отколешно е вярването, че подстригването укрепва шапките, с които природата

...
Отколешно е вярването, че подстригването укрепва шапките, с които природата
Коментари Харесай

Човешката коса - свръхсетивна антена

Отколешно е вярването, че подстригването укрепва шапките, с които природата ни е дарила. Всъщност тяхната функционалност е да пазят основния компютър (мозъка) от въздействието на външните атмосферни условия. Според античните легенди обаче функционалността на косъма е доста по-сложна, в сравнение с може би допускаме.

Когато дамата претърпява тежко разлъката си с обичан човек, най-често си сменя прическата. Посветени люде изясняват това държание със устрема на индивида да трансформира отрицателните усеща в положителни. Така косата, като най-податлива на опити, получава нов цвят, посока или непосредствено отива в коша. " Често такава смяна на стайлинга е несъзнателен инстикт да рестартираме нещо в живота си. Но самият акт отива оттатък психическата символика ", разясняват езотерици.

Огледало на индивида

" Все още сме на примитивно равнище в осъзнаването си като биоенергийни същества. Ние възприемаме окосмяването надали не като някакво бездушно образувание, задължение, с което, виждате ли, можем да си вършим, каквото ни хрумне ", разяснява радиестезистът инж. Радослав Димитров. По думите му косата е доста повече, тя е огледало на положението на целия организъм. Дори разкрива някои болести, че и френологични особености на индивида.

" Мъжете постоянно се стрижат нула номер. С този акт те нулират напрежението, който се е натрупал в техните биологични системи. Същото би могло да се каже в известна степен и за дамите, които фрапантно сменят прическите си. Променяйки най-високото място от нашата система – главата, ние като че ли пренавиваме целия си житейски часовник ", развива своите схващания метафизикът. По думите му резултатът е мощен, тъй като косата в действителност извършва ролята на батерия на психо-кинетична и прочувствена сила. В случай, че този буфер липса, както е при плешивите мъже, индивидът ставал по-чувствителен към близките сили, само че и по-склонен към разнообразни болести като диабет и хипертония.

" Забелязала съм, че хората с по-рядка коса усещат доста слаби земетресения. Вероятно науката не подозира, само че нашите прародители са знаели, че даже един косъм да имаме на главите си, то той е продължение на цялата ни биоенергетика, аура и нашата връзка с Космоса ", споделя окултистката маг Зорница.

В античните манускрипти се приказва, че оредяването на косата се дължи на безпокойства, страхове, разстройства на вътрешните цикли на индивида (вероятно свързани с гените, хормоните – б.а.). Обратно, мощният скалп, от който можела да се изтъче плитка, е знак на връзката с боговете.

Не са малко митовете и легендите, открехващи вратата към огромната загадка на косата. В тях се откриват много сходства, без значение дали са писани на Изток или на Запад. Основно е вярването, че силата на индивида може да се концентрира с формата на плитка. Тя давала здраве и власт над масите. Отрязването й води до някакво свръхестествено привършване силите на организма. Така наречената газова принцеса Юлия Тимошенко е типичен образец за психотронен надзор с прическа вид ореол. Хитрата украинка не се разделя с плитката си. Според сензационната доктрина това й осигурявало национална поддръжка, макар че и тя била не по-малко корумпирана от властта, с която сякаш се бори.

Самсон и Далила

В старозаветните трудове също се откриват доказателства за неподозираната загадка на косата. Силата на Самсон да вземем за пример, се крие в дългите му коси, сплетени в седем сплитки.

" …И тя го приспа на коленете си, па повика човек, та обръсна седемте плитки на главата му; и тя начена да го оскърбява. И силата му се отдръпна от него ", гласи библейският текст.

Според него Самсон имал невероятна мощ, която вдъхвала боязън у враговете му. Съдбата на героя била да освободи Израел от филистимците. Не можейки да го победят, те подкупили обичаната му Далила да узнае къде е тайната на неземната му мощност.

Невярната обичана схванала, че войнът е несломим поради дългите коси, сплетени в седем плитки. След като били отрязани, Самсон изгубил фантастичните си качества и доста скоро бил покорен.

Според една трактовка на легендата в седемте плитки на Самсон в действителност се криело античното познание за енергийните центрове на нашето тяло, наречени чакри. А те са тъкмо седем на брой. Най-големите йогини на планетата описват, че висшето майсторство е в поддържането на енергийния дирек и качването му към последната теменна чакра, която в действителност се намира в скалпа.

Тя се назовава Коронна (Сахасрара). Именно в нея се акумулирала слънчева сила (Прана) денем и лунен магнетизъм през нощта. Отшелниците на изток завиват дългите си плитки по строго избран метод, което по думите им увеличавало тяхна виталност, макар че не приемали храна.

Прабългарите

Хората от античните балкански култури също считали, че косата е формирала част от самите тях и не са я рязали. Само когато е идвал избран миг, в който към този момент се чувствали неловко, са подрязвали нищожно косите си. Това е било една форма на надзор на тези сили, идещи от Космоса, които те са усещали и възприемали, отдавайки дължимото на околната природа.

В описанията на прабългарите, достигнали до нас, се приказва за хора с бръснати глави с по три плитки откъм гърба (перчин). Само кановете и колобрите (жреците) имали привилегията да пускат дълга коса.

В едно проучване на славяните езичници край Балтийско море, където те са запазили обичаите си заради изолираността си, една от характерностите им била, че се подстригвали и бръснали доста рядко в строго избрана форма. Това е засвидетелствано и по идолите им, като дълга коса е имал единствено жрецът.

До към средата на XIX век в някои краища на България се е носел чумбас – гребен, завършващ с дълга плитка. Счита се, че традицията идва още от времената на тракийските воини, носещи прически – бръсната глава с перчем или плитка, разказана в Илиада.

Като прабългарско завещание в обичайна българска просвета пък е остригването на дете с оставяне на три кичура коса (практикувано при чувашите). Това е било нещо типично за траки (мизи) и пелазги още през второ хил.пр. Христа.

Тази прическа е била публикувана по земите, населявани с българи от дълбока античност. Въпреки превратностите на времето, тя просъществувала в междинните епохи и се запазила в другите елементи на българското етническо землище до прекомерно късно – 30-40-те години на ХХ.

Свръхсетивна антена

Почитането силата на косата откриваме и оттатък океана в коренните поданици на Америка – индианците. Счита се, че с помощта на своите дълги коси те имали съвсем свръхестествена дарба да се ориентират и оцеляват. Това било оценено по време на Виетнамската война. От северноамериканските племена са взети най-хубавите скаути. По време на тренировки те усещали врага даже до момента в който спели. Преди да заминат на бойното поле обаче, индианците били остригани по войнишки до кожа. В резултат те мистериозно изгубили своята вътрешен глас и нито един не оживял в джунглата. След този случай е направен конфиденциален отчет, който поучава червенокожите във войската да остават с дълги коси и бради.

Според създателя на Бялото приятелство Петър Дънов космите на човешката глава съставляват антени, посредством които човек приема познания от висшите светове. Именно поради това нашите прародители са имали надзор над стихиите, строили обсерватории, получавали са информация от разнообразни равнища на Вселената.

Посветените настояват още, че косата ни е персонален източник на сили от по-високо качество за човешката виталност. Тя е подарък от природата, усилва виталността, интуицията и е буфер за напрежението. При измиване на косата той се разрежда и човек усеща едно спокойствието и порядък в своята душа и тяло.

Източник:
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР