Отказът от цигарите е истинско предизвикателство, особено за заклетия пушач.

...
Отказът от цигарите е истинско предизвикателство, особено за заклетия пушач.
Коментари Харесай

Храните и напитките, които ще ви помогнат да откажете цигарите без да напълнеете

Отказът от цигарите е същинско предизвикателство, изключително за върлия пушач. В този случай пораждат два казуса: по какъв начин да преодолеем никотиновата взаимозависимост и по какъв начин да не напълнеем след прекъсването на цигарите.
Първите дни се оказват най-трудни, тъй като са съпроводени от доста неприятни чувства. Това положение е известно като синдром на отнемането се свързва със мощна потребност от никотин, в следствие от което човек става извънредно раздразним и изпитва сериозен дискомфорт.
Появяват се неприятни недоволства като главоболие, смущение на съня, зной, кашлица, обща изнемощялост и уязвимост, намаляване на концентрацията, меланхолия и тремор на ръцете.
За да предотвратите всички тези неприятни чувства, би трябвало да помогнете на тялото си и храненето играе основна роля в този случай. 
Ето кои са храните и напитките, които оказват помощ за бързото премахване на никотина от тялото, набиране на изчезнали витамини, общо подсилване и доста облекчение на всички неприятни чувства.
1. Плодови и зеленчукови сокове
За да възстановите витаминния баланс, нарушен от пушенето, е добре да пиете прясно изцедени плодови и зеленчукови сокове. Особено потребни са тези от морков и ябълка или микс от двете.
2. Кафе или корен от цикория
Кафето оказва помощ при ниско кръвно налягане, загуба на сила, главоболие и световъртеж, които се появяват в следствие от отхвърли на цигарите. Но не би трябвало да злоупотребявате с тази напитка, целесъобразно е да пиете не повече от 3 чаши прясно смляно (не разтворимо!) кафе дневно. Ако обаче сте привикнали да пиете кафето си с цигара, тогава ще би трябвало да се откажете от кофеиновата напитка като средство за възстановяване на тонуса.  В противоположен случай незабавно ще желаете да изпушите цигара след кафето.
Коренът от цикория може да се употребява като сурогат на кафето и като източник на витамини за подкрепяне на организма.
3. Билкови чайове
Добре е да се пие чай от шипка, който е богат на витамин С. При пушачите никотинът изцяло всмуква аскорбиновата киселина от тялото. Следователно би трябвало да консумирате храни, които съдържат витамин С в оптимално количество.
4. Риба и морски блага
Тези храни съдържат огромно количество цинк, който спомага за понижаване на тревогата, като по този метод се преодоляват по-лесно недоволствата при отвод от никотина.
5. Яйца
Яйцата би трябвало да се употребяват в огромни количества най-много първите 2-3 седмици след отхвърли на цигари, защото те съдържат огромно количество витамин В и оказват помощ за усмиряване на нервната система.
6. Зърнени каши и мюсли
Най-добре е да започнете деня си с порция пълнозърнеста каша, защото зърнените храни съдържат доста фибри, съдействащи за извеждане на токсините от тялото.
 Задължително спазвай тези правила, в случай че си ПУШАЧ! Задължително спазвай тези правила, в случай че си ПУШАЧ!
Разбираме, че при някои хора навикът е по-силен от волята и те не съумяват да се откажат от него. Всеки е наясно с това, че пушенето е в...
Задължително прибавете ядки към закуската си. Съдържащият се в тях магнезий ще ви помогне за облекчение на несъразмерната нервност.
7. Сушени плодове
Един от методите да се справите с натрапчивите мисли е да изядете шепа сушени плодове. Сините сливи, стафидите и сушените кайсии съдържат антиоксиданти, витамини и минерали, които спомагат за подсилване на сърдечно-съдовата система.
8. Моркови
Ако изпитвате мощно предпочитание да запалите цигара, може да го потушите с яденето на моркови. Този зарзават ще помогне за възобновяване на лигавицата на белите дробове и ще спомага за по-бързото елиминиране на насъбрания в тялото никотин.
 Как да почистим белия дроб от цигарения пушек и мръсния въздух Как да почистим белия дроб от цигарения пушек и мръсния въздух
Много от хората непрекъснато си задават въпроси, свързани с това по какъв начин да пречистят белия си дроб от цигарен пушек и замърсен въздух. Най-доб...
9. Ябълки
Ябълките са богати на желязо и спомагат за превъзмогване на сънливостта и отпадналостта.
10. Често пиянство на негазирана вода
Режимът на банкет на вода би трябвало да се ускори, защото тя спомага за пречистването на кръвта от остатъците от никотин.
Ако сте решили да откажете цигарите през зимата, тогава количеството течност, което пиете дневно, е 1,5-2 литра, а през лятото тази цифра би трябвало да бъде още по-висока - 2-2,5 литра. Винаги носете със себе си бутилка чиста питейна вода, с цел да потиснете с нейна помощ неотложно офанзивата на никотинов апетит - няколко дребни глътки вода са изцяло задоволителни.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР