Отказът от хляб няма да ви помогне да отслабнете. Това

...
Отказът от хляб няма да ви помогне да отслабнете. Това
Коментари Харесай

Диетолог: Отказът от хляб няма да ви помогне да отслабнете

Отказът от самун няма да ви помогне да отслабнете. Това сподели диетологът, претендент на медицинските науки Юлия Чехонина.

Според нея е по-важно да се откажете от сладкишите , които с изключение на брашното съдържат и непотребни мазнини. Пресният самун не може да навреди на стомаха на здравия човек, както считат мнозина, отбелязва лекарят. Употребата му би трябвало да бъде лимитирана единствено до хора със болести на храносмилателния тракт в изострен етап.

Идеята, че хрупкавият самун е по-здравословен от елементарния самун, също е спорна. „ Калориите в хрупкавия самун нормално са по-високи. Той съдържа доста спомагателни съставни елементи - разнообразни аромати, овкусители и захар . Такава многокомпонентна комбинация не постоянно е потребна за фигурата “, разяснява Чехонина.

Според лекаря черният самун също не може да се смята за по-здравословен от белия самун, тъй като това зависи от брашното, от което е изработен.

Диетологът Наталия Денисова показва, че ръженият самун е здравословен артикул, тъй че пет филийки дневно няма да навредят на здравето. Пълният отвод от него може да докара до нараснала отмалялост и недостиг на хранителни субстанции, споделя специалистът.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР