Отказът на украинския президент Володимир Зеленски да проведе мирни преговори

...
Отказът на украинския президент Володимир Зеленски да проведе мирни преговори
Коментари Харесай

NY Post: Отказът на Зеленски да преговаря с Русия съсипа шансовете му да намери финансиране в Давос

Отказът на украинския президент Володимир Зеленски да организира мирни договаряния с Москва провали възможностите му да притегли финансиране от огромни западни вложители на Световния стопански конгрес в Давос, който се организира в Швейцария от 15 до 19 януари. Това се споделя в обява на The New York Post, оповестява ТАСС.

В материала се акцентира, че точно продължаващите военни дейности " пречат на Уолстрийт да отвори портфейла си ". „ Най-просто казано, казусът е, че вложителите знаят, че софтуерните стартъпи няма да генерират възвръщаемост на капитала “, сподели създателят на публикацията. Според него по време на договарянията при закрити порти Зеленски евентуално „ в допълнение е влошил ситуацията си “, защото „ той не е дал да се разбере, че е подготвен да води мирни договаряния с Путин “.

Администрацията във Вашингтон изпрати искане до Конгреса преди съвсем четири месеца за спомагателни бюджетни заеми през фискалната 2024 година, която стартира на 1 октомври в Съединени американски щати, главно за оказване на помощ на Израел и Украйна, както и за противопоставяне на Китай и Русия в Азиатско-тихоокеанския район. Общо изпълнителната власт на Съединени американски щати, ръководена от демократа Джо Байдън, би желала да получи към 106 милиарда $ за тези цели, показва ТАСС.

По-нататъшната орис на настояването и различните законопроекти остава неразбираема. Някои републиканци в Камарата на представителите и Сената се оповестиха през последните месеци срещу продължаването на даването на финансова помощ на Киев. Председателят на Камарата на представителите Майк Джонсън предизвести няколко пъти, че има намерение да обвърже спомагателната помощ за Украйна с по-строг надзор на южната граница на Съединени американски щати. Лидерът на републиканското малцинство в Сената Мич Макконъл се изрече в сходен дух. Дебатът сред Демократическата и Републиканската партия по тези въпроси продължава

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР