Отказът на Слави Трифонов да участва в изборните листи няма

...
Отказът на Слави Трифонов да участва в изборните листи няма
Коментари Харесай

Ако Има такъв народ състави кабинет, премиер ще бъде Слави Трифонов

Отказът на Слави Трифонов да взе участие в изборните листи няма да се отрази по никакъв метод на резултата на партия " ИТН " на идните предварителни парламентарни избори на 11 юли. Ако обаче партията на Трифонов имаше по-активен контакт с хората и срещи, в този момент щеше да е привлякла доста повече гласоподаватели, споделя социологът от " Сова Харис " Васил Тончев. Според него, в случай че се съди по това, което Трифонов сподели на среща със студенти в Пловдив този четвъртък, задачата му не е президентската институция, а по-скоро позицията на министър председател. Тончев напомня, че Слави Трифонов към този момент е загатнал, че на идните президентски избори ще поддържа Румен Радев.

 Ефектът Виж още

Доскорошната съпротива съумя да наложи своя роман за положението на страната. Сега множеството хора мислят, че ръководството би трябвало да се промени, уверени и от дейностите на служебното държавно управление. Кабинетът на Стефан Янев продължава да се радва на социална поддръжка, споделя още Васил Тончев, като цитира резултатите от представително за пълнолетното население на страната изследване на " Сова Харис " извършено в интервала 10-15 юни 2021 година измежду 1 000 български жители по метода на стандартизираното face-to-face изявление в дома на респондента. Изследването е по поръчка на.

Според това изследване, в 46-ото Народно заседание биха влезнали 7 партии и обединения, като настройките на гласоподавателите все още отреждат водеща позиция на ГЕРБ с 22.4 на 100 доверие, компактно следвани от Има Такъв Народ с 21.7 на 100. На трето място се подрежда Българска социалистическа партия с 18.7 на 100 поддръжка, следват Движение за права и свободи с 11.4%, Демократична България с 11.1%, Изправи се! Мутри вън! с 5.4%, Българските патриоти - Вътрешна македонска революционна организация, Воля и НФСБ с 4.9%.

Проучването на " Сова Харис " демонстрира още, че с най-високо публично доверие се употребява президентът Румен Радев - 46.4 на 100, следван от Слави Трифонов с 28.7% и Кубрат Пулев с 28.6%.
Каква част от гласоподавателите ще трансформират или повторят на 11 юли избора си от 4 април? Каква изборна интензивност да чакаме на 11 юли? Кои институции са опора за обществото към днешна дата? Коя е тематиката, която вълнува най-силно хората напоследък?
Отговорите на Васил Тончев, " Директно в новините " със Стефан Кунчев.



Визитка

Васил Тончев оглавява социологическа организация " Сова 5 " през 1993 година През 2001 година подписва съглашение за взаимна активност с интернационалната изследователска верига " Харис " със седалище в Сан Франциско. През 2006 година то изтича, а Тончев записва марката " Сова-Харис " в България. Шефът на организацията е приключил философия в СУ " Св. Климент Охридски ". Работил е в Института за проучване на младежта и като социолог в психиатрия. " Сова Харис " има репутацията на умерено лява социологическа организация.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР