Отказът на Европейския парламент да одобри кандидатурата на французойката Силви

...
Отказът на Европейския парламент да одобри кандидатурата на французойката Силви
Коментари Харесай

Париж: Отхвърлянето на Силви Гулар е тежка институционална криза за Европа

Отказът на Европейския парламент да утвърди кандидатурата на французойката Силви Гулар за еврокомисар е " тежка институционална рецесия за Европа ", съобщи в петък френският държавен секретар по европейските въпроси Амели дьо Моншален, представена от Франс прес.

" Защото без комисар от Франция комисията не може да поеме на път ", изясни тя пред радио " Франс ентер ".

Кризата би трябвало да бъде " решена със успокоение, без яд, само че би трябвало (председателката на новата комисия) Урсула фон дер Лайен да ни каже какво чака от Франция ", добави Амели дьо Моншален.

Гулар през вчерашния ден бе отхвърлена дефинитивно от евродепутатите, откакто не съумя да отговори безапелационно за какво поради водените против нея следствия не може да бъде френски министър, само че чака да бъде определена за еврокомисар.

Срещу френската кандидатка се водят две следствия - едното е на френското правораздаване, а другото - на Европейската работа за битка с измамите (ОЛАФ). Подозира се, че Гулар е забъркана в скица за фиктивно наемане на работа във френската центристка партия " Демократично придвижване ", на която е член.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР